Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında ilimizde bulunan asansör montaj ve bakım firmaları Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından denetlendi.

Antalya İl Müdürlüğünde görev yapan iki uzman personelin de katılımıyla ilimizde asansör montaj ve bakım hizmeti veren firmalar denetlendi.

Müdürlükten yapılana açıklamada;''29 Şubat 4 Mart tarihleri arasında yapılan denetimlere Antalya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden Mühendis Ahmet Ak ve Mustafa Soner Köksal ve Müdürlüğümüz personeli Mühendis Eyüp Celalettin Bektaş katılmıştır. Denetimlerde asansörlerin insan sağlığına, can ve mal güvenliğine zarar vermeden kullanılabilmesi için bakımlarının ve yıllık kontrollerinin zamanında ve doğru olarak yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu denetimler 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ile Asansör Yönetmeliği (95/16/AT), Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği çerçevesinde yapılmıştır. Denetimlerde yönetmelik ve kanun kapsamındaki her türlü incelemeler yapılarak asansörlerinde aykırılık tespit edilen firmalara eksiklerin giderilmesi için süre verilmiştir. İlimizdeki asansörlerin bakımlarının asansör bakım firmalarına düzenli olarak yaptırılması ve yıllık periyodik kontrollerinin Belediyeler, İl Özel İdareleri veya idarenin yetki verdiği A tipi muayene kuruluşlarınca yapılması can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır,''dendi.