Türk halkının ’Asker saati’ olarak kolundan düşürmediği Casio dünyanın ilk radyo ve GPS dalgalarıyla kendini güncelleyen saatini Türkiye’de tanıttı.

Casio, hibrit zaman ölçümleme sistemini G-Shock GPW-1000 modelinde kullanmaya başladı. Hem GPS sinyalleri hem de karasal radyo dalgaları ile ayarlanabilen ilk G-Shock modeli olan GPW-1000, mutlak dakikliği ve dayanıklılığı ön planda tutuyor. Gökyüzünü görürken uydudan aldığı GPS sinyalleri ve kapalı mekanlarda uydulardan gönderilen radyo dalgalarını algılayan saat, zamanı en doğru şekilde otomatik olarak ayarlıyor. Analog saat, elle değil bir tuşla kendisini otomatik olarak ayarlıyor.

Hibrit zaman ölçüleme sistemine bağlanabilmek için yeterli yeri korumak adına, çok küçük bir motor kullanan G-Shock GPW-1000, düşük bir güç tüketim sistemi sayesinde güç tüketimini dengeliyor. Yüksek performanslı bir güneş pilinin kullanıldığı saat, seramik GPS anteni ve sinyallere karşı yüksek bir hassasiyete sahip. Darbelere karşı dayanıklı bir kasayla birlikte gelen saat, Türkiye’de şimdiden büyük ilgi uyandırmış durumda.

Casio Teknoloji Zirvesi İstanbul 2014’ün tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Ersa Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ergün, "Casio" isminin sıradan bir marka olmadığını belirterek, "Casio sadece bir marka değil, orta ve lise yıllarımızın saatleri, askerlik yıllarından kolumuzda taşıdığımız bize her zaman eşlik eden alarmı ve müziğiyle bizi büyüleyen, 80’li yıllarda hesap makinesi, GPS sinyallerini saate direk gönderen dünyanın ilk hibrit üreten saat üreticisi oldu" dedi.

Casio Sales Marketting Genel Müdürü Atsushi Yamaoka ise "Globalleşen dünyada global saat senkronizasyonu" sloganıyla çıkan modelin smartphone özelliği sayesinde telefonlara da bağlanabildiğini ifade etti.

Kendini güncelleyen saatin özellikleri şöyle:

"- Dünyanın neresinde olursa olsun karasal dalgalar ve GPS sinyalleri ile saat ve tarihi güncel olarak düzenliyor ve gösteriyor.

- Sağlamlığı ve her türlü darbeye karşı koyan bir teknoloji kullanılıyor. Kolay kullanımıyla dikkat çekiyor.

- Karasal sinyalleri ve uzaydaki sinyalleri GPS olarak kullanarak dünyadaki en doğru saat bilgisini veriyor.

- Sadece bir tuşa dokunarak saati ileri geri almaya gerek kalmadan saati ayarlamak mümkün.

- Geldiğiniz ülkedeki saati ve gittiğiniz ülkedeki saati aynı anda görmek mümkün

- Telefonunuzu entegre olan saat, telefonunuzu unuttuğunuzda sizi sinyal vererek uyarıyor.

- Solar teknoloji kullanılan saatte pile ihtiyaç duyulmuyor. Saatin sadece gün ışığı görmesi yeterli".