Videodan en iyi şekilde yararlanmanıza ve Instagram hesabınızdaki etkileşimi artırmanıza yardımcı olmak için bir Instagram video fikirleri listesi hazırladık. Bu makalenin Instagram özet akışında video kullanma fikirleri hakkında olduğunu unutmayın. Instagram Stories hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Instagram Stories kılavuzuna göz atın. Genel olarak çevrimiçi video düzenleme hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, tam Instagram video kılavuzumuza göz atın.

Instagram Video İpuçları

Instagram video fikirlerine söz verdiğimizi biliyorum ve oraya geleceğiz. Ama önce Instagram videosu çekmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucunu paylaşmanın faydalı olacağını düşündük. Bu ipuçları hiç şüphemiz yokki yüzünüzü güldürecek.

1. İPUCU: BAĞIMSIZ İÇERIK OLUŞTURUN

Facebook ve Instagram gibi bazı sosyal platformlarda, web sitenizdeki içeriği tanıtmak veya tanıtmak için videolar paylaşabilir ve insanları daha fazla bilgi için tıklamaya teşvik edebilirsiniz. Ancak Instagram'da bir gönderi içinde bağlantı paylaşamazsınız. Evet, insanları biyografinizdeki bir bağlantıya tıklamaları için yönlendirebilirsiniz, ancak Instagram ziyaretçileri beslemedeki içeriği tüketmeyi ve kaydırmaya devam etmeyi tercih ediyor.

Bu nedenle oluşturduğunuz her videonun kendi ayakları üzerinde durması gerekir. Elbette, daha fazla bilgi edinmek için insanları biyografinizdeki bir bağlantıya yönlendirebilirsiniz, ancak içeriğinizden yararlanmak için her zaman Instagram'dan ayrılmaları gerekmez.

2. İPUCU: GÖRSEL OLARAK ÇARPICI GÖRÜNTÜLER KULLANIN

Instagram görsel bir platformdur. Estetik önemlidir, bu nedenle videonuza görsel olarak çarpıcı görüntüler eklediğinizden emin olun. Kendinize ait çarpıcı görüntülere sahip değilseniz, yardım etmek için buradayız.

Göz alıcı video efektleri için çevrimiçi saklama eğitimini makalemizin detaylarında görebilirsiniz.

3. İPUCU: RENK PALETINIZI DÜŞÜNÜN

Tutarlı bir renk paleti, Instagram özet akışınızın ve içeriğinizin öne çıkmasına yardımcı olabilir. Instagram feed'iniz işletmenizin veya markanızın bir uzantısıdır, bu nedenle marka renklerinizle iyi uyum sağlayan bir renk teması seçmek önemlidir.

Videolarınızı markanıza kolayca getirmek için Kaydedilmiş Markaları kullanın. Kaydedilmiş Markalar ile markanızın logosunu, yazı tipini ve renklerini bir düğmeye tıklayarak tüm videonuza uygulayabilirsiniz. Profesyonel planımızdaki Animoto kullanıcıları bir Kayıtlı Marka oluşturabilir ve Professional Plus kullanıcıları birden fazla Kayıtlı Marka oluşturabilir.

Instagram Video Fikirleri

Artık Instagram videoları oluşturmak için birkaç ipucuna sahip olduğunuza göre, çevrimiçi video düzenleyerek Instagram stratejinize video eklemeye başlamanın zamanı geldi. Size ilham verecek ve yaratıcılığınızı ateşleyecek 10 fikirden oluşan bir liste hazırladık. Hadi dalalım!

1. HAFTALIK HASHTAG VIDEO SERISI

Sürekli olarak video yayınlamak istiyorsanız, video içeriği takvimi oluşturmanın kolay bir yolu, haftanın belirli günlerinde belirli bir video türünü yayınladığınız bir dizi oluşturmaktır.

2. BIR TEKLIF PAYLAŞIN

Hızlı ve kolay bir Instagram video fikri arıyorsanız, ilham verici bulduğunuz bir alıntı bulun ve onu alıntı şablonlarımızdan biriyle eşleştirin.

3. EĞLENCELI SOSYAL TATILLERI KUTLAYIN

İlham almak için sosyal tatillere bakın. Her ay, Mart ayında Ulusal Köpek Yavrusu Günü, Temmuz ayında Uluslararası Dostluk Günü veya Eylül ayında Ulusal Kahve Günü gibi kutlanacak çok sayıda eğlenceli sosyal tatil vardır.

4. TAKVIM TATILLERINI KUTLAYIN

Mevsimlik ve takvim tatilleri de büyük bir ilham kaynağıdır. Müşterilerinize Noel zamanı boyunca mutlu bir tatil dilemek için bir video oluşturun, Şükran Günü'nde minnettar olduğunuz şeyleri paylaşın veya bir Sevgililer Günü videosuyla sevgiyi yayın.

5. ÖNE ÇIKAN YIYECEKLER

Instagram, yemek severler için önemli bir mekândır, bu nedenle Instagram markanızla alakalı görünüyorsa, en sevdiğiniz yemeklerin ve ilgili tariflerin yer aldığı bir video oluşturmayı deneyin. Elbette, en geniş kitleye ulaşmak için sunduğunuz yemek türüyle ilgili heştekleri eklediğinizden emin olmak isteyeceksiniz.