Makerbot dijital baskı ve diğer dijital ürünlerle ilgilenen bir firmadır. Ancak en çok gündemde olduğunu ürünlerin başında 3D yazıcılar gelir. 3D yazıcıların taşıdığı farklı özellikler nedeniyle pek çok farklı amaçla kullanımı söz konusudur. Pek çok ürüne ve yazılıma sahip olmasının yanı sıra müşterilerine en modern baskı deneyimini yaşatır. Bu nedenle Makerbot ürünleri ve hizmetleri ile dikkat çeken bir firmadır.

3 Boyutlu Yazıcının Özellikleri Nelerdir?

3D yazıcılar üretim ve baskı yapabilen araçlar arasında yer alır. 3D baskı ile eklemeli üretim diye adlandırılan bir işleve sahiptir. Bu teknoloji, dijital dosyaları üç boyutlu olacak şekilde farklı ürünlere dönüştürür. Bu yazıcılar insan eliyle üretilmesi oldukça zor olan pek çok şekil üretimi yaparak önemli bir avantaj sağlar. Yazıcılar bu nesneyi üretebilmek için ısı ve filament olarak adlandırılan malzemelerden yararlanır. Filamentler ısı ile form değiştirir ve şekil almaya müsait bir hale gelir.

Termoplastik malzemelerin ısı ile yapısı değişir. Daha sonra ise yığma yapma, birleştirme yapma ve katılaşma ile istenilen şekle dönüşür. Uygulamanın gerçekleşmesi belirtilen koordinatlar için birikim yapılması ile mümkün olur. 3D yazıcıların sistemi içerisinde sahip olduğu algoritma sayesinde veri toplar. Elde edilen veriler yazıcıda bulunan hammadde üzerinde değişim yaratır. Üst üste yığma yönetimini kullanarak çizilmiş olan şekli oluşturmaya çalışır. 3 boyutlu yazıcı ile bu sistem sayesinde pek çok farklı ürün elde edilebilir.

3D Yazıcı Filament Malzemesinin Özellikleri Nelerdir?

Filament ürünleri farklı çeşitlerde üretilebilen ve 3D yazıcılar tarafından kodlanarak ürüne dönüşebilen maddelerdir. Bu maddeler plastikten, kimyasal maddelerden veya farklı organik maddeler tarafından yapılmış olabilir. 3D yazıcı filament ürünleri baskı için gerekli ölçülerde makaralara sarılarak kullanıma hazır halde tutulur. Farklı filament türleri yarım kilodan 2 kiloya varan farklı ağırlık değerlerinde ve makaralara satılır.

Filament kullanılarak özgün bir tasarımın modelini 3D yazıcılardan yararlanarak çoğaltmak mümkün olur. Bu ürünler hatıralar, hediyeler veya promosyon olabilir. 3 boyutlu yazıcıda şirketin logosu veya bir sembol rahatlıkla çıkartılarak kullanılabilir duruma gelir.