Günümüzde birçok oyunun pvp serveri bulunmaktadır. Pvp Serverler, mmorpg oyunlarının özel kişiler ya da firmalar tarafından kurulan daha eğlenceli ve kolaylaştırılmış oyun sunucularıdır. Bu tarz oyunların aksine normal oyunlar, karakter gelişimi için fazlaca vakit istediğinden dolayı ve bunun bir sonucu olarak da oyunun eğlenceli bölümlerine çabucak erişememeleri sebebiyle oyuncular tarafından tercih edilmemektedir. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde mmorpg oyuncularının % 80’i pvp server tercih etmektedir. Pvp serverler de çoğu zaman kurumsal yapıda olup vergilerini ödeyen firmalar tarafından oluşturulmaktadır. Bu durum bir beş yıl öncesine kadar böyle değilken günümüzde bu konuda ciddi yatırımcılar bulunmaktadır.

Hangi Oyunların Pvp Serveri Bulunuyor?

Başta Metin2 olmak üzere oyuncu sayısına göre sırasıyla Knight Online, Silkroad Online ve Black Desert Online gibi oyunların da pvp serveri bulunmaktadır. 2008 yılında ilk metin2 pvp server Almanya’da açılmış olup pvp serverler sitesiyle de bu oyun tanıtılmış ve o zaman Türkiye’de ilk tanıtım sitesi pvpserverler.org tarafından kurulmuştur. Metin2 pvp serverler, ilk olarak tamamiyle wslik ve kolay serverlerden oluşmaktaydı. Bunun sebebinin oyuncuların normal Metin2 Tr oyununda kasmaktan ve emek harcamaktan sıkılmış olarak görülmesiydi. Hatta 2008 yılından 2015 yılına kadar oyuncular yalnızca orta ve kolay server tercih etmekteydi. 2015 yılından sonra da emek servere olan özlemin arttığı görüldü ve piyasada oyuncular emek server arayışına girdi ve emek serverler çoğaldı. Şuan günümüzde bile en çok emek serverler tercih edilmektedir. Ancak bu türdeki serverler, zor server olmasına rağmen karakter gelişimi ve seviye kasma işlemleri Metin2 Tr gibi emek gerektirmeyecek durumdadır.

Pvp Serverler Tanıtım Sitesi

Tüm bu oyunların ve farklı türdeki serverlerin tanıtımı için 2008 yılında açılan ve günümüze kadar aktifliğini yitirmeyen pvpserverler.org sitesini ziyaret edebilirsiniz. Eğer pvp server sahibiyseniz bu site sayesinde ücretsiz tanıtım yaparak binlerce oyuncuya ulaşabilirsiniz. Ayrıca pvpserverler.org üzerinde server sahipleri için oyun geliştirme ile ilgili konular da bulunmaktadır. Aradığınız Metin2, Knight Online ve Silkroad Online Gm Kodları’na da bu site üzerinden ulaşabilirsiniz.