Dünya genelinde başarılı yönetmenler arasında sayılan Quentin Tarantino, filmlerinde yer verdiği olay örgülerinin yanı sıra kanlı sahneleri muazzam bir biçimde çekmesiyle öne çıkan bir yönetmendir. Argo kullanımı ve şiddet olgularını dozunda kullanmayı en iyi şekilde ayarlayan bu yönetmen, herkesin ilgisini çekebilecek yapımlara imza atmıştır. Aynı zamanda da herhangi bir sinema eğitimi almadan bu denli başarılı olması da takdire şayan bir durumdur. Pulp Fiction, Rezervuar Köpekleri, Kill Bill, Django, Soysuzlar Çetesi ve Nefret Sekizlisi gibi filmlerde imzası bulunan yönetmenin aynı zamanda da her filminde ufak bir rol aldığı da gözlerden kaçmayan bir detay olarak değerlendirilmektedir. Tüm bu filmleri 720pizleme içerisinde takip edebilmek mümkün olabilmektedir.

Quentin Tarantino Filmlerinde Soundtrack Seçimi

Quentin Tarantino filmlerinden bahsedildiğinde kullanılan soundtracklardan bahsetmemek olmayacak bir durumdur. Kendisi yaptığı bir açıklamada filmlerinde kullandığı soundtracklara bağlı olarak film izle olay örgüsünün taslağını hazırladığı ve detaylandırdığı ifade edilmiş olan bir durumdur. Sahnelere tam olarak uyum sağlayan ve gelişen olaylar hakkında bazı zamanlarda açıklayıcı olabilen müziklere, sinema filmlerinde yer verdiği de görülebilen bir durum olarak tabir edilebilmektedir. Bu tip bir detayı filmlerinde işlemesi, başarılı olmasının nedenlerinden bir tanesidir.

Quentin Tarantino Filmlerinde Oyuncu Seçimi

Sinema konusunda belirli kurallar dahilinde yer alan Quentin Tarantino, belli oyuncularla çalışarak, bu tabularını sürdürmektedir. Aynı zamanda da yeri film izle arasında yer alan detaylara da yer vermeyen Tarantino, her zaman filmlerinde ciddi bir üslup takınarak, ana tema üzerinde yoğunlaşan bir senaryo doğrultusunda ilerleme kat etmektedir. Böylelikle daha etkili ve seyirciyi çekebilecek filmlere imza attığı görülebilecek ve herkesin takdirini kazanacak bir durum olarak da kabul edilebilecek türde yer alacaktır.