Samsung Electronics Türkiye ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirilen ‘Akıllı Dizayn Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Akıllı Dizayn Laboratuvarı projesinin koordinatörü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alkan, dijital deneyim dünyası diye adlandırılan laboratuvarın temel amacının bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerine yeni teknolojilerle ilgili yeni eğitimler vermek olduğunu ifade etti. Akıllı Dizayn Laboratuvarı’nın son teknoloji bilgisayar donanımları ile oluşturulduğunu söyleyen Alkan, “Burada hem bilgisayar yazılım ve donanımları ile ilgili hem de mobil iletişim ve haberleşme ile ilgili her türlü uygulamayı yapabileceğimiz ve öğrencilerimizle Samsung’un uzmanlarının bir araya gelmek suretiyle pratik uygulamalar gerçekleştireceği bir laboratuvar olacak. Öğrencilerimizin uygulama kabiliyetleri ve yeteneklerini geliştirmek için daha çok laboratuvar ve uygulama ağırlıklı eğitimler vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu konuda da sektörden yardım alıyoruz. Üniversite-sektör iş birliği çerçevesinde oluşturmuş olduğumuz laboratuvarlarla öğrencilerimize mühendislik eğitimlerinde uygulamalı mühendislik olarak aktarmaya çalışıyoruz. Bu laboratuvarın temel amacı da budur” diye konuştu.

“BİLİM VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ GELİŞMELERE AKTİF KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Türker ise açılışta yaptığı konuşmada, Gazi Üniversitesi olarak bu tür iş birliklerini önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Gerek üniversiteler, gerekse sektör temsilcileri ile birlikte ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynaklarını yetiştirmek ve bu yetiştirdiğimiz insan kaynaklarıyla bilim ve teknoloji alanında gelişmelere aktif katkı sağlamak istiyoruz. Bu projenin hem üniversitemize hem de Samsung Electronics için hayırlı olmasını diliyor ve işbirliğimizin sürekliliğini temenni ediyorum.”

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, bu tür projeleri önemsediklerini belirterek, doğru kurumlarla iş birliği yapmanın önemine dikkat çekti. Joung, “Samsung olarak dünyaya ilham ve geleceği tasarla vizyonumuz doğrultusunda sosyal sorumluluk bilinciyle teknolojinin imkanlarını eğitim için seferber ediyoruz. Akademik saygınlığı ve başarılarıyla Gazi Üniversitesi bizim için çok önemli bir ortaktır” dedi.