Son yıllarda SEO sisteminin daha iyi anlaşılmasıyla birlikte birçok firma web sitelerinde yeniliklere gitmiştir. Web sitelerine organik trafik çekme amacını taşıyan bu firmalar, blog menüsü kurarak burada SEO uyumlu makalelere yer vermiştir. Peki SEO uyumlu makale nasıl yazılır? İşte SEO kuralları ve avantajları...

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO, Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu olan bir sistem bütünüdür. Bu sistemin iyi kurulması; Google, Yandex gibi arama motorlarında web sitenizin veya içeriklerinizin üst sıralarda yer almasına olanak sağlar. SEO uyumlu makale ise, bu sisteme uygun olarak yazılmış yazı ve görsellerdir. Bu makaleler SEO kurallarına uygun şekillerde yazılmış bilgi içerikli yazılardır.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makalelerde yalnızca anlam bütünlüğü sağlayan cümleler yer almaz. Bu makaleler kaliteli yazı ve görsellerle desteklenmiş dijital içeriklerdir. SEO uyumlu makaleler, arama motoru optimizasyonu algoritmasına uygundur. Bu nedenle makale yazımında SEO kurallarına uygunluk aranmaktadır. SEO kuralları ise şu şekildedir:

Özgünlük: Yalnızca özgün içeriklere sahip makaleler en üst sıralarda yer alır.

Kolay okunabilirlik: Kullanıcılarına kolay okuma ve anlama fırsatı sağlayan makaleler SEO kurallarına uyum sağlar.

Kaliteli içerik: Zengin bilgi içerikli makaleler arama motorları tarafından ön plana çıkartılır.

Doğru anahtar kelime kullanımı: Arama motorlarında en çok aratılan kelimelerden oluşturulan anahtar kelimeler, SEO uyumlu makalelerde uygun şekilde yer alır.

Sistemli alt başlık kullanımı: SEO uyumlu makalelerde sistematik bir alt başlık uygulaması olmalıdır.

Kaliteli görsel kullanımı: Özgün ve yüksek kaliteli görsele sahip makaleler ön plana çıkar.

İmla kurallarına uygunluk: İmla kurallarına uygunluk hem kullanıcılar için okunabilirliği artırır hem de spam durumunu engeller.

Bağlantı linki verme: İçerisinde başka web sitelerine veya yazılara dair bağlantı linki olan makaleler SEO açısından ön plana çıkar.

SEO Uyumlu Makalelerin Avantajları

Araştırmalara göre arama motoru kullanıcıları bir konu hakkında arama yaparken yalnızca ilk 3 sırada yer alan web sitelerini ziyaret eder. Bu web sitelerinin diğer sitelerden farklı SEO çalışması yapmış olmalarıdır. Çünkü arama motorlarının hizmet algoritması en iyi SEO çalışması yapmış web sitelerini en üst sırada gösterecek şekildedir. Bu nedenle Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında web sitenizin görünür olmasını istiyorsanız SEO kurallarına uygun makalelere yer vermelisiniz. Bu sayede arama motorlarında arama yapan tüm kullanıcılara erişebilir ve web sitenize organik trafik çekebilirsiniz.

Arama motorlarına reklam vermek de web sitelerine trafik sağlar ancak bu işlemin süresi maliyet açısından kısıtlıdır. SEO uyumlu makalelerin kalıcı uygulamalar olduğu için oldukça avantajlıdır.

Kaynak: https://www.less.com.tr/