Hayata Destek Derneği tarafından, ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı kaçarak ve aileleri ile birlikte Hatay’a yerleşen Suriyeli çocuklar için “Cumhuriyet Bayramında Bilim Şenliği“ düzenlendi.

Hayata Destek Evi, merkez ilçe Antakya Narlıca Mahallesi’nde bulunan Ebad-Elrahman İlkokulu’nda ODTÜ öğrenci grubu işbirliği ile düzenlenen bilim şenliğinde Suriyeli çocuklara kalem ucundan elektrik üretip ampul yapmayı öğrettiler.

Bilim şenliği hakkında bilgi veren Hayata Destek Derneği Saha Sorumlusu Aylin Randa, ”27-31 Ekim tarihleri arasında bilim şenliği düzenledik, bu şenliğe hem Suriyeli hem de Türk öğrencilerimiz katıldı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Narlıca Hayata Destek Evi ve Ebad-Elrahman Okulu’nda düzenlediğimiz şenliğin amacı, zor gibi görünen bilimin çocuklarımıza tamamen eğlenceli bir yolla sunmaktır” dedi.

ODTÜ öğrenci grubu adına açıklama yapan Begüm Orhan ise düzenlenen bilim şenliği ile bilimin sosyal ya da sayısal bütün bilimlerin aslında ne kadar kolay olduğunu, hayata dair olduğunu çocuklara göstermeyi amaçladıklarını ifade etti. Orhan, "Bilim şenliğinde küçük elektrik devrelerinin nasıl yapıldığını gösteriyor ve kalem uçlarındaki karbondan elektrik üretiyoruz. Bunun dışında mutfakta bulunabilecek çok basit malzemelerden yağ, sirke ile neler yapılabileceğini öğretiyoruz" dedi.