Günümüzde son yıllarda internet ortamında video izlenme oranlarında büyük artış yaşanmaktadır. İnsanlar gün içinde büyük bir zaman dilimini video izleyerek geçiriyor. Bu da video indirme oranını arttırmaktadır. Çoğu insan bu videoları internetsiz ortamlarda da izlemek istiyor. Bu hayatın hızlı akışından gerçekleşmektedir. Metroda, otobüste, tramvayda hem erişebilmek hem de internet paketlerinden boş yere harcamak istemiyorlar. Bundan dolayı Wi-Fi bulunan ortamlarda bu videoları elektronik cihazlarına indiriyorlar. Ortada böyle bir talep varken de internet üzerinde arama motorlarında en çok arananlar arasında video indirici bulunmaktadır.

 Bilgisayarlara video indirirken herhangi bir program yüklemek zorunda mıyız?

 Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Eskiden direkt çevrimiçi videolar indirilebilen siteler bulunmadan önce hepimiz bilgisayarlarımıza veya telefonlarımıza çeşitli programla yüklüyorduk. Ve o zaman ki kaliteler sebebiyle bazen saatlerce indirilmesini bekliyorum. Ama günümüzde uzun yıllardır bilgisayarınıza, telefonunuz veya tabletinize video indirilebilmesi için çeşitli internet siteleri faaliyete girmiştir. Bunlar arasında mp4 video indir video indirilirken hızıyla çok fazla talep görür.

 Çevrimiçi video indirmek ücretli midir?

 Çevrimiçi video indirmek ücretli değildir. Günümüzde en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Chrome tarayıcısına veya başka bir internet tarayıcısına mp4 video indir veya video indirici yazdığınızda en sık kullanılan ve talep gören internet sitelere en başta karşınıza çıkacaktır. Videolar genellikle chrome video indirici tarafından indirilmektedir. Bu sitelere indirmek istediğiniz videonun URL'sini koyduğunuzda videoyu cihazına direkt indirilecektir.

 Video indirmek internet paketinden çok götürür mü?

 Bu sorunun cevabını etkileyen en önemli faktör indirmek istediğiniz videonun uzunluğudur. Ne kadar uzun bir video indirirseniz internet paketiniz o kadar azalır. Özellikle birçok video indirmek istediğini zaman en mantıklı karar evde, ofiste veya başka yerel ağ bulunan bir yerde indirmek olacaktır. Böylelikle önceden indirdiğiniz videoları, istediğiniz zaman, internetin çekmediği yerlerde de kolayca erişebilirsiniz.

Chrome video indirme eklentisi için tıklayın: https://chrome.google.com/webstore/detail/video-downloader-by-video/oacemiijpacmjnmhokeehdnhjbeeklod