Wordpress e-ticaret temaları sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Öncelikle global ölçekli olarak e-ticaret sitelerinin sayısının giderek artış gösterdiğini istatistikler sunuyor. Bu artık internet mağazaları arasında ciddi bir rekabet ortamı da meydana getiriyor. Çeşitli pazarlama teknikleri ile bu rekabetten galip çıkmak hedeflense de ne yazık ki tek başına bu yeterli olmuyor. Öncelikle eğer siz de bir e-ticaret sitesi girişiminde bulunmayı hedefliyorsanız kesinlikle doğru alt yapı üzerine kurulu bir site tercih etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra wordpress en çok tercih edilen site alt yapısı olduğu için dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise wordpress temaları noktasındaki seçiminiz olmalıdır.

Wordpress e-ticaret temaları konusunda seçim yapmanız neden önemlidir? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor. Öncelikle e-ticaret yolunda başarı elde edebilmeniz için tema seçiminin önemin, kısaca aktarmak gerekirse; diğer rakiplerinize nazaran daha önde olmanız, görünür olmanız, kurumsal görünmeniz ve tema tasarımınızla beraber müşteriye güven vermeniz demek yanlış olmayacaktır. Örnek vermek gerekirse bir tema üzerinden e-ticaret temalarını derinlemesine inceleyebiliriz. Temavadisi tarafından özel olarak tasarlanıp sunulan Vadi Market temasına göz gezdirebiliriz;

  • Bu tema tamamen satış odaklı bileşenlerin oluştuğu bir siteye özü hazırlanmıştır.
  • Mobil uyumludur. Kullanıcıların geneli internet alışverişini telefondan yaptığı için mobil uyumlu e-ticaret siteleri daha çok tercih ediliyor.
  • Güvenli bir alışveriş teması için gerekli tüm özellikleri bir arada sunar.
  • %100 SEO uyumlu olarak tasarlanıp sunulmuştur.
  • Sosyal medya ağları için paylaş butonuna yer verilmiştir.
  • Alt yapısı farklı bileşenlerden oluştuğu için, sonradan yapılabilen özelleştirme seçeneklerine uygundur.
  • Ödeme ve benzeri eklentilerin ilave edilmesi için tasarlanmıştır.

https://www.temavadisi.com/tema/wordpress-e-ticaret-temasi-vadimarket/

Wordpress Haber Temaları

Wordpress haber temaları da en az e-ticaret temaları kadar önemlidir. Çünkü internet haberciliği girişimi de e-ticaret sitesi girişimi gibi meşakkatli bir süreç anlamına geliyor. Rakibin ve rekabetin yine çok olduğu internet haberciliğinde de sitenin alt yapısı gibi tema seçiminin de etkisi büyük oluyor. Haber sitelerinde kurumsal olmak, trafik almak ve sevilen bir site olmak için tema seçerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylardan söz etmek gerekirse de;

  • Siteniz için tercih edeceğiniz temanın kesinlikle SEO uyumlu olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Sosyal medya ikonlarına yer verilmesine ve bunlar için paylaş butonunun olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Haberlerin belirgin ve dikkat çekici olması için tasarımda yer verilen sayfa düzenlemelerine dikkat ediniz.
  • Beraberinde özel yazar alanları sunulup sunulmadığına bakmanız gerekiyor

Eğer yukarıda sıraladığımız özellikleri ve diğer özelleştirilmiş özellik detaylarını doğru bir şekilde dikkate alarak wordpress haber teması  konusunda seçim yaparsanız haber siteniz kısa vadede büyük bir başarıya imza atabilir.

Wordpress Portal Temaları

Son olarak da kısaca wordpress portal temaları hakkında konuşmak gerekirse yine çoklu içeriklerin paylaşıldı siteler olduğu için aynı hassasiyet ile tema seçimi yapmanız gerektiğini söylemek mümkün olacaktır. Bu sitelerde çok fazla içerik aynı anda sunulur. Bu da doğal olarak iyi bir tema seçimi yapılmazsa karmaşık bir görüntü ve yapıya sebep olarak, sitenin trafik almasını ve bu trafiğin kalıcı olmasını engeller. Böylece site sadece arama motorlarının ücra köşelerinde gömülü kalarak başarısız olur. Ancak wordpress alt yapılı bir portal sitesi için, wordpress portal temaları hakkında sunulan özellikleri detaylı olarak inceleyerek karar vermeniz mümkündür. Bu noktada profesyonel tema tasarımları için temavadisi ile iletişime geçebilirsiniz.