Korniş, bir pencere veya kapının üst kısmındaki yer alan fonksiyonel bölümlerdir. Kornişler genellikle ahşap, metal veya alçı levhadan yapılırlar. Korniş genellikle duvar ve tavan arasındaki bağlantıyı gizlemek için kullanılmaktadır. Bu, iki yüzeyin farklı açılarda buluştuğu eski evlerde sorunlu olabilir. Bu gibi durumlarda basit bir korniş eklemi gizleyebilir. Böylece odanın daha uyumlu görünmesini sağlanabilir. Burada yeni nesil korniş tasarımlarına sahip olmak; beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

Korniş, kapı ve pencerelerin etrafındaki basit süslemelerle mümkün olmayacak benzersiz bir görünüm sağlayarak evinizin dışına da stil katabilir. Kornişler, iç tasarım için en önemli unsurlardan biridir. Odayı daha çekici ve güzel hale getirmek için kullanılır. Perde kornişleri sadece dekoratif bir unsur değildir! Bu tarz ürünler aynı zamanda fonksiyonel olarak da kullanılmaktadır. Özellikle büyük bir pencereniz veya kapınız varsa, bir odadaki konfor seviyesini artırmak için de kornişler kullanılmaktadır.

Kartonpiyerli Korniş Tasarımları

Her zaman etkili bir estetik görsellik ortaya koymak noktasında başarılı olan kartonpiyerli korniş tasarımları; üst düzeyde çözümler ortaya koyabilme kabiliyetine sahiptirler. Özellikle montajı pratik bir şekilde yapılan bu tarz ürünler, her zaman talep gören tasarımlar arasında yer almaktadır. Dekoratif görsellik konusunda da üst düzeyde bir etkiye sahip olan kartonpiyerli kornişlerin işlevsellik açısından da başarılı olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan kartonpiyerli kornişler; iç mekân tasarımları olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Kolay temizlenebilir bir özelliğe sahip olan bu tarz ürünler, tavana ve duvara monte edilmek konusunda da üst düzeyde bir etkiye sahiptirler. Dolayısıyla son zamanlarda kartonpiyerli kornişlerin son derece popüler olduklarını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Kornişlerin Kullanım Özellikleri Nasıldır?

Kornişler sadece dekorasyon amaçlı değil, aynı zamanda yapının mimari bir özelliği olarak da kullanılmaktadır. Bunu yapmak için kullanılan malzeme, tercihlerinize ve bütçenize bağlı olarak farklı olabilir. Çoğu insan kornişlerinde ahşabı kullanmayı severler. Çünkü bu tarz ürünler hem çok doğal hem de çok zarif görünür. Ancak, alçıpan veya alüminyum gibi kullanılabilecek başka birçok malzeme de vardır. Slimflex tam da bu noktada son derece kullanışlı ürünlerin adresi konumunda yer almaktadır.