Bingöl’de bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nda öğrencilerin eğitimine ve zekasına büyük katkı sağlayacak olan zeka ve akıl oyunları sınıfı açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu, Bingöl’de bir ilke imza attı. Okulda görev yapan üçüncü sınıf öğretmenlerin girişimiyle, üçüncü sınıf öğrencileri için zeka ve akıl oyunları sınıfı kuruldu. Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen zeka ve akıl oyunları sınıfı öğrencilerin eğitimine ve zekasına büyük katkı sağlayacak.

ÖĞRETMEN, VELİ İŞBİRLİĞİ

Okul öğretmenleri tarafından düşünülen fikir, öğretmen ve veli dayanışmasıyla hayata geçirildi. Okulun uygun olan bir bölmesinde sınıf alanı belirlendi, sınıf için gerekli olan malzemeler ise öğretmen ve velilerin işbirliğiyle tedarik edildi. Okul öğretmenleri, amaçlarının internet oyun salonlarına bir alternatif oluşturmak ve ayrıca öğrencilerin zeka gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Genellikle serbest etkinlikler dersinde kullanılacak olan sınıf, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirilmesi için de açık tutulacak.

Sınıf içerisinde, tangram, scrabble, mangala, dama, satranç, Da Vinci puzzle serisi ve izzi en çok ilgi çeken oyunlar içerisinde yer alırken, onlarca çeşit zeka oyunu malzemesi de bulunuyor.