Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı birinci dönem ortası değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi’nde düzenlenen toplantıya, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, il geneli tüm okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Taşyapan, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, öğretmenlerin görevinin çocukları hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyledi. Vali Taşyapan, "Yaptığınız iş çok kutsal ve çok zor bir görev. Çok şükür ülkemiz gün geçtikçe gelişmekte köylerimiz şehirlerimize benzemekte. Televizyon yayınları ve internet yayınları artık her köyümüzde var. Ama bunlar tek başına eğitim için yeterli değil eğitim mutlaka okullarda yüz yüze öğretmenler tarafından verilmesi gereken bir şey. Çünkü bilgiyi bilen kişiler tarafından aktarılması gerekir. Dolayısıyla şartları zor olan yerlerde çalışıyorsunuz ama ülkemizin her köşesine de eğitim götürmek devletimizin milletimizin hükümetimizin görevlerinin arasındadır" dedi.

"BU KÜLFET ÇOCUKLARIMIZA DEĞER"

Konuşmasında taşımalı eğitime dair bilgiler aktaran Vali Taşyapan, "Son yıllarda taşımalı eğitim ile birçok öğrencimizi taşıyoruz. 9 öğrencinin, 10 öğrencinin altına inen köylerimizdeki öğrencilerimizi taşıyoruz. Bu eğitim için bir külfet ama çocuklarımız içinde bir kalite getiriyor. Ama bu külfet tabii ki çocuklarımızın eğitimine değer. Hayatın bizleri nereye götüreceğini bilemiyoruz ama şu andaki görevde bulunduğumuz yerdeki görevimizi tam yapabilirsek bir sonraki görevlerimize hazırlık olur. Şunu unutmayalım hiçbir gayret boşa gitmez bir yerlerde mutlaka karşımıza çıkacaktır. Çocuklarımıza yarının ülkemizi yönetecek ülkemize yön verecek kişiler olarak görelim ve ona göre yaklaşalım” diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDİR"

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu söyledi. Sarı, "Varlık sebebimiz bize emanet edilen öğrencilerin iyi eğitim alması için var gücümüzle çalışmaktır. Eğitimin sırrı, sevgi ve saygıyla başlar. Bizde öğretmene saygıyla başlar diyoruz. Bingöl’ümüzün eğitiminden sorumlu kişiler olarak önceliğimiz ortaokul müdürlerimiz için 5’inci, lise müdürlerimiz ise 9’uncu sınıflarda aldığımız öğrenciyi daha üst seviyelere çıkarmanın hesabını yapmalıyız. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin önlerindeki engeli kaldırmalıyız. Ağlayana omuz verip inleyene çare olmalıyız" şeklinde konuştu.

Eğitim görevini bıçak sırtında bir iş olarak nitelendiren Sarı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ana gayemiz öğretmenin derse hazırlıklı girmesini sağlamak. Bizim yaptığımız çalışmalarla ülkemizin geleceğinde yer alacak insanlar yetişecek. Bingöl’ümüzde başarının sürekli ve daim olabilmesi kaliteli eğitimden geçmektedir. Eğitimde başarı ve süreklilik siz okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin yapacağı çalışmalara bağlıdır. Eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi açısından bu yıl çok önemli kararlar aldık. Yeni okul yaparak eski okulları yıkarak gençlerimizin modern binalarda eğitim görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Temiz ve pırıl pırıl bir okulun öğrencinin üzerinde büyük motivasyon sağladığını siz eğitim yöneticileri her gün bizde ziyaretlerimizde görüyoruz. Okul müdürlerimize temiz ve pırıl pırıl ortamlar konusunda çok iş düşüyor."