Bingöl Üniversite ile Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı (Bingöl TSO) arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve uygulanabilir sonuçları sağlamaya yönelik, AR-GE ve inovasyon kapasitelerini artırmak için Üniversite-Sanayi işbirliği anlaşma protokolü imzalandı.

Bingöl iş dünyası ve sanayisi için büyük bir adım atıldı. Sanayi alanında en çok ihtiyaç duyulan konulardan biri olan üniversite ve sanayi işbirliği, Üniversitede gerçekleştirilen imza töreni ile hayata geçirildi. İmza törenine Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl TSO Başkanı Erkan Çalbay, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Ramazan Solmaz, Bingöl TSO Akademik Danışmanı ve Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ile Bingöl TSO Genel Sekreteri Hakan Başbozkurt katıldı.

Yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde oda bünyesinde oluşturulan proje ofisinde üniversite öğretim elemanları tarafından ticaret odası üyelerine proje danışmanlık hizmetleri sunulacak.

Bunun dışında anlaşmada geçen diğer başlıklar şöyle:

"Üniversite ile oda veya odanın üyeleri arasında bilimsel, teknolojik, kapasite artırma, sertifikasyon veya rekabeti güçlendirme çalışmaları kapsamında ulusal veya uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme çalışmaları. Üniversite ile oda veya oda üyeleri arasında rutin deneylerin yapılmasına yönelik işbirliği yapılması. Oda veya oda üyeleri bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümeleme ve mentorluk çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde üniversitenin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmalara aktarılması. Oda veya oda üyesi işletmelerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde, üniversitenin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmalara aktarılması. Üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin tezlerini oda veya oda üyeleriyle işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar. Üniversitenin önlisans/lisans öğrencilerinin stajlarını ve bitirme projelerini oda veya oda üyeleriyle işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar. Üniversite ile oda arasında karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalar."