Bingöl’de emekli olan geçici köy korucularına düzenlenen törenle üstün hizmet belgesi verildi.

Bingöl’de görev süresini doldurarak, emekli olan geçici köy korucularına üstün hizmet belgesi verilmesi için tören düzenlendi. Çarşı merkezinde bulunan bir restoranda düzenlenen törene, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Bingöl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin, Vali Yardımcıları, ilçe Kaymakamları katıldı.

"HEPİMİZ BİRİZ, KARDEŞİZ, MÜSLÜMANIZ"

Törende konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, birlik beraberlik vurgusu yaparak, "Huzurumuzu bozmaya, vatanımızın bütünlüğünü bozmaya yönelik olan her türlü tedbirin kişilere karşı veya teröre karşı bu topraklarda devletimiz milletimiz hep birlikte mücadele verecektir. Parça parça olduğumuz zaman bunun bir anlamı yoktur. Hepimiz biriz, kardeşiz, Müslümanız, Millet olarak Türk’üz. Bunun içeresinde her türlü unsur olabilir ama milletimizin adı Türk milleti, devletimizin adı da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu topraklar hepimizi doyuracak topraklardır" dedi.

"BURADA YAŞAMAK ZORUNDAYIZ"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise, "Belki kağıt üstünde emekli oldunuz ama bunu çok iyi biliyorum ki sizlerin vatan sevgisi vatan aşkı ezan aşkı ezani Muhammedîye aşkı sonsuza dek sürecektir" dedi. Korucuların bu bölgenin öz unsurları olarak burada yaşamak zorunda olduklarını ifade eden Sözen, şunları söyledi:

"Burada yaşamayı sonsuza dek sürdüreceğiz. Farklı oluşumlar içinde olabileceğini düşünenler özerklik düşünenler kardeşliğimizi bölmeye çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler Türkü’yle, Çerkez’iyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Laz’ıyla biriz beraberiz kardeşiz. Trabzonlusu İstanbullusu İzmirlisi ne kadar Türk’se bizlerde o kadar Türk’üz. Diyarbakırlısı Hakkarilisi Bingöllüsü ne kadar Kürt’se, Zaza’ysa bizlerde o kadar Kürt’üz, Türk’üz, Zaza’yız. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklar."

Sözen’den sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Mersin de, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır düşüncesi ve görev anlayışı ile aynı mevzide Mehmetçik ile ekmeğini, hasretini, sevincini ve üzüntüsünü paylaşan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Şimdi ve daha sonrası için bize düşen en büyük vazife birlik ve beraberliğimizin sıkıca teminidir. Aynı hedefe doğru yürüyerek, farklılıklarımızı kucaklayarak daha yüksek ideallere doğru kanat açmaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından köy korucularına üstün hizmet belgeleri, Vali Taşyapan, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, Bingöl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından takdim edildi.

Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.