Bingöl’de, kış sezonunun vazgeçilmezleri arasında yer alan Hesarek Kayak Merkezini bir ayda 45 bin kişi ziyaret etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, merkeze bağlı Dikme Köyü sınırlarındaki Hesarek Dağı’na inşa edilen il merkezine 34, Bingöl Havalimanı’na 40 kilometre uzaklıktaki Hesarek Kayak Merkezi’nin kentin turizmine önemli katkı sağladığını belirtti.

Kayak sezonunun geç başlamasına rağmen yoğun bir şekilde ziyaret gerçekleştirildiğini kaydeden Arıkan, 4 haftada 45 bin kişinin tesisi ziyaret ettiğini söyledi.

Bin 600 metre pist uzunluğuna sahip, 70 yatak kapasiteli oteli, teleski, telesiyej ve baby lift bölümlerinden oluşan tesisi geçen yıl 100 bine aşkın insanın ziyaret ettiğini kaydeden Arıkan,"Her geçen gün daha fazla kayak severin ilgisini çeken tesisimiz özellikle okulların yarı yılı tatiline girdiğinde ve hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Profesyonel ve acemilerin kayak yapabileceği iki pistimiz var. Aileleriyle birlikte buraya gelen vatandaşlarımızın hafta sonlarını ve tatillerini değerlendirerek kaliteli zaman geçiriyor. Teleskiye binen vatandaşlarımız 15-20 dakikalık yolculukla bin 900 metredeki zirveye çıkıyor. Burada bir süre manzaranın keyfini çıkararak daha sonra kristal karda kaymanın keyfini yaşıyor”dedi.

Kayak merkezinin geliştirilmesi için hazırlanan master planının Kalkınma Bakanlığınca kabul edildiğini belirten Arıkan, “Master planımız kabul edildi. Gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. 5 yıldızlı otel yapılması, pistin uzunluğunun 4 bin 700 metreye, pist sayısının da 7’e çıkarılmasını hedefliyoruz” diye bilgi verdi.