Bingöl ve Marmara Üniversiteleri Öğrenci Konseyleri, çözüm sürecine destekte bulunmak amacıyla "Kardeş konsey" protokolü imzaladı.

Bingöl Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen imza törenine, Marmara Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanları ve öğrenciler katıldı. İki üniversitenin öğrenci konseyi, barış sürecini hiçbir ayrım gözetmeden tüm coğrafyalara yayma isteğinde bulunduklarını dile getirdi. "Uzak mesafe, yakın beraberlik, kardeş öğrenci konseyi’ sloganıyla gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Karakullukçu, "Barış için köprü olma düsturuyla yola çıkan konseyimiz bu protokol ile barışa en büyük emeği verecek olan gençleri harekete geçirmeyi amaçlıyor" dedi.

Böylesi anlamlı bir amaç için Bingöl Üniversitesinde olduklarından dolayı son derece mutlu olduklarını dile getiren Karakullukçu, şöyle devam etti:

"Yüzyıllardır kardeş olan toplum bireylerinin son dönemde yaşanan ayrışmaları bir kenara bırakarak, yeniden kardeş olduklarını hatırlamalarına vesile olan çözüm sürecine katkı vermek istiyoruz. Bu yolda en büyük emeği biz gençlerin göstereceğine inanarak bu protokolü hayata geçirdik."

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’ni konuk etmekten onur duyduklarını ifade eden Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Artar da, "Çözüm süreci ile birlikte ezelden kardeş olan iki toplumun son 30 yılda oluşan kırgınlıkları aşıp yeniden birbirini kucaklaması gerekiyor. Biz gençler bunun öncüsü olmalıyız. Bundan sonra sürece destek vermek için gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.