Bitlis Valiliği tarafından Ankara’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Bitlis Tanıtım Günlerinde Adilcevaz yöresel ürünlerinin bulunduğu stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde açılan stantlarda satışa sunulan ceviz, ceviz fidanı, ceviz reçeli, karadut, bal ve elma gibi yöresel ürünlere rağbet gösteren vatandaşlar, ilçeye özgü ürünleri yakından görme fırsatı bulurken aynı zamanda bu ürünlerden satın aldı. Bitlis tanıtım günleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde stant açarak ilçeye özgü yöresel ürünlerden satan Adilcevaz esnafı satışlardan ve ilgiden memnun kaldı. Ceviz fidan üreticisi Mehmet Akkoyun tarafından Ankara’ya getirilen ceviz fidanları ve organik elma ziyaretçiler tarafından ilgi görürken, ilçeye özgü çok sayıda yöresel ürünü satışa sunan Muhammed Üstün tarafından açılan standa yoğun ilgi olduğu gözlendi. Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta vatandaşların beğenisine sunulan Elcevaz Ceviz Reçeline de vatandaşlar ilgi gösterdi.

ADİLCEVAZ BALINA YOĞUN İLGİ

Adilcevaz’da doğal bal üretimi ile marka haline gelen Balcı Orhan, Aygır Gölü ve Süphan Dağı eteklerinde kurdukları kovanlarda ürettikleri doğal ve kaliteli balları, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sundu. Balcı Orhan firmasının sahibi Ömer Orhan, Aygır Gölü ve Süphan Dağı eteklerinde katkısız ve doğal ortamda ürettikleri balın yanı sıra ev yapımı ceviz ve karadut reçeline başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Katkısız ve doğal ortamlarda yetiştirdiğimiz kekik ve geven ağırlıklı dağ balımıza vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Burada satışa sunduğumuz balın tadına bakanlar adeta balı yerinde tattıklarını belirterek, ürettiğimiz balları beğendiklerini ifade ediyorlar. Tanıtım günlerinin ikinci günü ve hafta içi olmasına rağmen satışlarımız gayet iyi gidiyor. Ziyaretçi yoğunluğunun olacağı hafta sonu herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.