Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ile AK Parti İlçe Başkanlığı, Aşure Günü dolayısıyla Cuma Namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaymakam Özer Özbek, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, ilçe merkezinde bulunan Şerefiye Camisi’nde Cuma Namazı çıkışı aşure kazanlarının başına geçerek halka aşure dağıttılar. Aşure dağıtım etkinliğinde konuşan Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Aşure Günü’nün önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure dağıtan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğuna değinerek, "Muharrem ayı hepimiz için özel ve anlamlı bir aydır. Aşure Günü de bu anlamda önemsediğimiz bir gündür. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Bu mübarek ay içerisinde bulunan aşure gününde dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum. Bu mübarek ayın ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Adilcevaz Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen aşure dağıtım etkinlikleri ilçe merkezinde bulunan Şerefiye Camisi’nin yanı sıra Ulu Camii, Halk Eğitim Merkezi ve Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde devam etti.