Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, köylerin sorunları görüşüldü.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, köylerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Adilcevaz İlçe Özel İdare Müdürü Süleyman Zorer, Adilcevaz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından ilçeye bağlı köylere yapılan ödenek ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köylerin sorunlarına çözüm bulma gayreti içerisinde olduklarını ve yeni dönemde sıkıntıların bir program dahilinde giderileceğini belirten Kaymakam Özer Özbek ise, "Yeni dönemde kanalizasyon ve alt yapısı biten köylerimizin yollarına kilitli parke taşı döşemeye başlayacağız. Ama bizim önceliğimiz köylerimizin su problemlerini çözmektir. Yeni dönemde köylerimizin su sorununa daha çok ağırlık vereceğiz ve su sorunu yaşayan köylerimizin su sıkıntısını gidermeye çalışacağız. Allah nasip ederse görev süremiz bitmeden su sıkıntısı yaşayan köylerimizin su sorununu çözüme kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy da; Adilcevaz ve köyleri için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Çok koşturan, bir şeyler yapmak isteyen bir kaymakamımız var. Hep konuşuyoruz ve birlikte ilçemizin ve köylerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü yaptığım dönemde ilçemize ve köylerimize elimizden geldiğince iyi kötü bir şeyler yapmaya çalıştık. Benim görüşüm, köylerimizin sorunları ile ilgili bir plan ve rapor hazırlayıp sorunları tespit edersek, bu sorunların çözülmesi daha çabuk çözüme kavuşur diye düşünüyorum. Adilcevaz’ın şehirlisiyle köylüsü et tırnak gibidir. Hepimiz birbirimizle akrabayız, birbirimizi çok severiz ve çok sayarız. Adilcevaz’ın yerlisi köylüsünden iyidir, köylüsü de yerlisinden iyidir. Kesinlikle aramızda hiçbir zaman ayrı gayrı yoktur. Sizden bir istirhamım var; sizi seven, sizi sayan ve sizler için koşuşturan bir ekip var. Ben hiçbir zaman siyaseti sevmem. Benim için Adilcevaz’a hizmet etmek her şeyden çok önemlidir. İlçemizde yaşanan elektrik kesintileri için hükümetimiz çalışma başlattı ve bu çalışma en kısa sürede faaliyete girdiğinde, mağdur ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın elektrik borçlarını devletimiz karşılayacaktır" dedi.