Bitlis’in Ahlat İlçe Müftülüğü’ne atanan Orhan İmamoğlu görevine başladı.

Makamında gazetecilerle bir araya gelen Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu, Ahlat’a atanmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, ilçede din hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek için çaba göstereceklerini söyledi. Müftü İmamoğlu; “Ahlat, müftülük görevim olarak 4’ncü görev yerim. Buraya Muş’un Hasköy İlçe Müftülüğü’nden atandım. Ahlat’a atanmak benim için büyük bir onur ve mutluluk olmuştur. Ahlat, tarih ve medeniyet bakımından çok köklü bir ilçemiz. Bu önemli ilçemizde görev yapmanın sorumluluğunun farkındayım. Van’ın Tuşba Müftülüğü görevine atanan Zahit Demirel hocamızdan bayrağı devraldık. Onun hizmet anlayışı ve hizmet aşkını bizde sürdürerek bayrağı daha da ileriye taşımak için Ahlat’ta din hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek için çaba göstereceğiz. Görevimize hafta başı başladık. Ahlat’ı biraz gezerek tanıma fırsatı buldum. Din görevlilerimizle toplantı yaptık. İnşaat çalışmaları süren camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı ziyaret ettim. İnşallah Ahlat’ta halkımızla, kurumlarımızla beraber din hizmetleri adına güzel işlere muvaffak oluruz” dedi.

Müftü İmamoğlu, ayrıca tüm İslam aleminin ve Ahlat halkının Muharrem Ayı’nı tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

MÜFTÜ ORHAN İMAMOĞLU KİMDİR?

1977 tarihinde Bitlis ili Tatvan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Tatvan Fuar İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Yatılı olarak kazandığı Zile İmam Hatip Lisesi’ni 1994 yılında bitirdi. 1994-1999 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1999-2003 yılları arasında da Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen aynı üniversitede tefsir bilim dalında doktoraya devam etmektedir. 1997 yılında başlamış olduğu imam-hatiplik görevi sonrasında 2000-2003 yılları arasında Erzurum M. Nuri Yılmaz Eğitim Merkezi’nde vaizlik ve müftülük ihtisas kursunu tamamladıktan sonra 2003-2005 yılları arasında Van’ın Gevaş ilçesinde vaizlik yaptı. 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, 2008-2010 yılları arasında Muş’un Korkut ilçesinde müftülük yaptıktan sonra 2010-2014 yılları arasında Muş’un Hasköy ilçesinde müftülük yaptı. 2014 yılı Ekim ayında Ahlat Müftülüğü görevine atanan Müftü Orhan İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.