Bitlis’in Ahlat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ‘kahramanlık türküleri’ konseri düzenlendi.

Ahlat Belediyesinin düzenlediği program, Yukarı Çarşı Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim’in okunması ve dua edilmesinin ardından Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu birer konuşma yaptılar. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 15 Temmuz’da yaşanan olaylardan örnekler vererek, “Sizler o geceyi televizyon kanallarında izlediniz. Ben şehit olmadım, nasip olmadı. Tıpkı Alpaslan’ın burayı yurt kıldığı gibi, vatan kıldığı gibi kıyamete kadar ezanın şehadetiyle, bayrağımızın dalgalandığı bu toprakları bize vatan kıldıkları gibi 15 Temmuz akşamında da 249 kardeşimiz canlarıyla bize bir kez daha bu toprakların yurt olduğunu ve asla hiçbir şekilde teslim etmeyeceğimizi şehit olarak gösterdiler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başlayan konserde, Kazakistan Devlet Sanatçısı Zagipa İmangazieva ile Akhmed Akhmedov sahne alırken, Milletvekili Metin Külünk ile Akhmed Akhmedov’un birlikte yaptıkları düet ise izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Halkın ilgi ile izlediği konser, Türkiye ve Kazakistan Türkçesinden parçaların seslendirilmesiyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Konser sonunda ise Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkan Çoban tarafından üzerinde 249 şehidin isminin yazılı olduğu Ahlat bastonu Milletvekili Külünk’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için takdim edildi.

Daha sonra protokol tarafından katılımcılara verilen hediye takdimleri ile program sona erdi.