Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk bırakılması ile başlayan program daha sonra Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden yaptı. Özden, böyle kutsal bir mesleği bir günlük programla anmanın, onun önemini anlamak açısından yeterli olmayacağını ifade ederek, “Ancak birlik beraberliği sağlama, sorunlarımızı konuşma ve çözüm yollarını arama; en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlama ve kamuoyu oluşturma açısından önemlidir” dedi.

Konuşmanın ardından Öğretmenler Günü ile ilgili bir slayt gösterimi sunuldu. Daha sonra öğrenciler tarafından oynanan skeç bol bol alkış toplarken, oratoryo sunumu ve koronun seslendirdiği şarkılar ise beğeni kazandı. Daha sonra şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Program, öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli öğretmenler tarafından yeni atanan öğretmenlere gül takdimi ile sona erdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programına Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Zeki Şafak, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Fatih Koştan, bazı kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.