Bitlis’in Ahlat ilçesinde Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık-Sen Ahlat İlçe Temsilciliği açıldı.

Sağlık-Sen Ahlat Temsilciliği, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı birinci katında düzenlenen bir açılış programıyla faaliyete başladı. Programa katılan Sağlık-Sen Bitlis İl Temsilcisi Baki Kaya, burada bir açılış konuşması yaptı. Kaya, sendikalarının Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Böyle büyük bir sendikanın her yerde kurumsallaşması lazım. Bitlis’te de temsilci odalarımızı halk sağlığı ve sağlık müdürlükleri bünyesinde açıyoruz. Burada da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah burası sadece odayla kalmaz. Burası en iyi şekilde bizleri temsil eder. Mekan önemlidir, fakat bizim için daha da önemlisi o mekan içerisinde yapılan hizmetlerdir. İnşallah burası da hayırlara vesile olur. Herkese eşit mesafede hayırlı hizmet verilir. Son zamanlarda sendika olarak üzerinde durduğumuz çok önemli gündemler var. Bunlardan bazıları hayata geçirildi. Sağlık personelinin lisans tamamlaması bizim için çok önemliydi. Bu konuda kanunlaştı. Bununla birlikte lisans mezunu olmayan 2 yıllık meslek yüksekokul mezunlarının lisans tamamlama eğitimlerini almalarının da yolu açıldı. Bazı sıkıntılarımızda var. En büyük sorunumuz sağlık personelinin yıpranma tazminatından yoksun olmasıdır. Bu konuyla ilgilide umut ediyorum ki bir yasa çıkacaktır. Birinci basamak dediğimiz halk sağlığı ve özellikle sağlık müdürlüklerine bağlı birimler önemlidir. Çünkü herhangi bir yerde sağlık sorunu olduğu zaman aklımıza ilk gelen şey 112’yi aramaktır. Kendi bulunduğumuz konum itibariyle sendikamızın bakışı ve hizmeti neyse bunu her tarafa yansıtmalıyız. Temsilciliğimiz Ahlat’a hayırlı olsun” dedi.

Sağlık-Sen Ahlat İlçe Temsilcisi Fatih Kurt ise, ilçede açılan temsilcilikle birlikte faaliyetlerine hızlı bir şekilde başlayacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmalarının ardından Sağlık-Sen İl Temsilcisi Baki Kaya beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra yapılan ikramların ardından açılış programı sona erdi.

Açılışa Sağlık-Sen İl Temsilcisi Baki Kaya ve yönetim kurulu üyleri, Ahlat devlet Hastanesi Başhekim Dr.Koray Okur, Hastane Müdürü Salih Akçınar, AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan ve Sağlık Grup Başkanı Mustafa Ekinci katıldı.