Almanya’nın Bremen Galatasaray Derneği tarafından toplanan yardımlar, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bitlis Galatasaraylılar Derneği ile Bremen Galatasaray Derneği tarafından hazırlanan proje ile Bitlis’teki ihtiyaç sahipleri ve öğrenciler için Almanya’da yardım kampanyası düzenlenerek hasta yatakları, engelli sandalyeleri, akülü ve tekerlekli araçlar ile giyim ve kırtasiye malzemeleri toplanarak bir TIR ile Tatvan’a getirildi. Tatvan’da düzenlenen bir programla yardım malzemeleri önceden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Programa katılan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Sarıkaya, Bitlis ve Tatvan’da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayata geçirdikleri anlamlı proje için Galatasaray dernekleri ile taraftarlarına teşekkür etti. Sarıkaya, Dosteli Projesi’nin 10’uncusu için Tatvan’a geldiklerini, Galatasaray ailesi olarak böyle anlamlı bir projede yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Tatvan Kaymakam Vekili ve Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya ise, Dünya Engelliler Günü’nden hemen sonra yapılan anlamlı programla engellilerin yüzlerine mutluluk katabilmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. Kaya, böyle güzel faaliyetlerin tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yayılmasını umut ettiklerini söyledi.

Almanya’nın Bremen Galatasaray Derneği Başkanı Hasan Küsneci de, “Projeye Almanların yanı sıra çocuk derneklerinin ve iş adamlarını çok desteği oldu. Yardımlarla birlikte buraya güzel duygular içinde sevgi, hasret ve özlem getirdik” dedi.

Projeyi, Bremen Galatasaray Derneği ve Tatvan Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiklerini belirten Bitlis Galatasaray Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Şahin de, “1,5 yıl içinde güzel çalışmalar yaptık. Kısa süre önce de Bitlis-Tatvan Galatasaray Futbol Okulu’nu açtık. Bitlis Galatasaray Derneği olarak çok daha güzel işlere imza atacağız. Burada bir nebze bile olsa insanlara bir sıcaklık verebilmişsek ne mutlu bize. Burada akülü tekerlekli sandalyeler ve yaşlı yatakları ile yaşlı yürüyüş araçlarının yanı sıra giyim, kırtasiye ve diğer ihtiyaç malzemelerini dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İhtiyaçlarına cevap verilen engelliler ve öğrenciler de mutluluklarını dile getirip, Galatasaray ekibine teşekkür ettiler.

Program sonrası Bitlis Galatasaray Derneği’nin lokal açılışı gerçekleştirildi.

Programa, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Galatasaray Dernekler Federasyonu yetkilileri, dernek başkanları ile kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve öğrenciler ile aileleri ve Galatasaray taraftarları katıldı.