Tatvan Gençlerbirliği Başkanı Muhsin Obalı, takımdaki krize el koyarak, son günlerde ‘Tatvan Gençlerbirliği dağıldığı ve ligden çekilecek’ yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki özel bir kafede takıma yönelik düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Tatvan Gençlerbirliği Başkanı Muhsin Obalı, Bitlis’i Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliği’nin ligden çekilmesinin söz konusu olmadığını belirti. Takımla birlikte düzenledikleri dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Obalı, “Takımın dağıldığı, başkanın görevi bıraktığı ya da ligden çekileceği yönünde dillendirilen iddiaların hiç biri doğru değildir. Her takımda olan bazı sıkıntılar gibi takım içerisinde maddi anlamda bazı sıkıntılarımız oldu. Ancak başkan olarak görevimin başındayım, takımımın yanındayım. Kesinlikle hiçbir sporcumuz şehri ve takımı terk etmiş değil. Hepsi bugün buradalar. Hep birlikte bu gece bir birimize şampiyonluk sözü verdik. Maddi sıkıntıyı da kulüp başkanı olarak çözmek için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

Takımın başkanı olarak krize el koyduğunu ifade eden Başkan Obalı, “Son günlerde gündeme oturan ‘başkan bırakmış, bu yüzden Tatvan Gençlerbirliği dağılıyor, ligden çekiliyor’ söylentilerinin asılsız olduğunu göstermek için buradayız. Takımın maddi manevi bütün sıkıntıları futbolcularımızla görüşüp tartışmak için böyle bir gece tertip ettik. Hepsine de çözüm bulacağız. Ben yine görevimin başındayım. Benim olduğum yerde takım ligden çekilmez. Pazar günü önemli bir maça çıkıyoruz. Bu yüzden herkesten destek bekliyoruz. Takımımıza da moral ve motive olsun diye Cizre maçı öncesi bu geceyi tertip ettik. Hafta sonu oynayacağımız maçtan 3 puanımızı alıp şampiyonluktaki iddiamızı sürdüreceğiz. Bu çerçevede bütün şehrin destek olması lazım, özellikle taraftarların destek vermesi lazım. Çok büyük maddi sıkıntılarımız var. Takımda futbolcularımızın şu ana kadar yüzde 70 peşinatlarını verdik. Kalan peşinatların tedariki için uğraşıyoruz. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bizde her zamanki gibi destek bekleyeceğiz. Ama olabildiğince, götürebildiğimizce takımı götüreceğiz. Sağ olsun ana sponsorumuz Pekhan İnşaat bugüne kadar üzerine düşeni yaptı. Destek için birkaç görüşme gerçekleştirdik. Bu saatten sonra bekleyeceğiz. Çok yüksek meblağlarda oynayan oyuncularımız var. Her ne kadarda bölgesel lig olsa da sezon sonuna kadar 2 milyon TL gideri olan bir kulüp” dedi.