Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Kulübü tarafından “Çalışan, Hasta Hakları ve Güvenliği” konulu konferans düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu’nda Sosyal Çalışmacı Emrah Yürekli’nin sunumuyla gerçekleşen programa çok sayıda öğrenci katıldı. 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayınlanarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşların oluşturulduğunu belirten Bitlis İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Çalışan Hakları ve Güvenliği Birim Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Emrah Yürekli, bakanlığın politika ve hedeflerine uygun olarak, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun kurulduğunu ifade etti. Yürekli; “Kurum tarafından, kaynakların etkili ve verimli kullanılması amacıyla kuruma bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumları, il düzeyinde kamu hastaneleri birlikleri kurularak işletilir. Hizmetin büyüklüğü göz önünde bulundurulmak suretiyle aynı ilde birden fazla birlik kurulabilir ve bir ilde birlik kapsamı dışında sağlık kurumu bırakılamaz. Birden fazla birlik kurulan illerdeki ve belli bölgelerdeki birliklerden biri koordinatör olarak görevlendirilir. Birlik teşkilatı, genel sekreterlik ve hastane yöneticiliklerinden oluşur ve genel sekreterlik birliğin en üst karar ve yürütme organıdır. Şu anda Türkiye’de 88 kamu hastaneler birliği genel sekreterliği var” dedi.

Konferans; türkiye kamu hastaneleri kurumu birimleri, Bitlis İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, hasta çalışan hakları ve güvenliği birimi, hasta çalışan hakları ve güvenliği birim sorumlusunun görevleri, hasta hakları yönetmeliği ile hastalara tanınan yasal haklar, hasta iletişim birim sorumlusunun görev ve sorumlulukları ve sosyal hizmet müdahaleleri konulu sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.