Bitlis ve ilçelerinin 4 gün boyunca her yönüyle tanıtıldığı “Bitlis Tanıtım Günleri” bugün itibariyle sona erdi.

Bitlis’in ilçelerinden Tatvan’ın da 4 gün boyunca her yönüyle tanıtıldığı tanıtım günlerinde Tatvan Kaymakamlığı, Tatvan Belediyesi, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tatvan Ziraat Odası’nın katkılarıyla Ankara’da başarılı bir tanıtım organizasyonuna imza atıldı. Yapılan tanıtım günleriyle ilgili konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ekip olarak önceki tanıtım günlerinde olduğu gibi 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ankara’daki Bitlis Tanıtım Günleri’nde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıttıklarını söyledi. Ekip olarak 4 gün boyunca Tatvan’ı her yönüyle Ankara’ya taşıdıklarını ve Tatvan’ı Ankara’da en güzel şekilde tanıttıklarını ifade eden Kaymakam Erkan, 4. günün sonunda bir tanıtım gününden daha alınlarının akıyla ayrılmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti. Tatvan olarak daha öncesinde katıldıkları tüm tanıtım günlerinde Tatvan’ı en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Erkan, önceki tanıtım günlerinden edindikleri tecrübe ile Ankara Kültür Merkezi’nde (AKM) bu yıl ikincisi düzenlenen tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıttıklarını ifade etti. Ankara’da Tatvan’ın mutfağını, tarihini, kültürünü, turizmini ve diğer değerlerini tanıtmakla sınırlı kalmayarak en önemlisi olan Tatvan insanını en iyi şekilde tanıttıklarını kaydeden Erkan, “Tanıtım günlerinde en büyük amacımız, ilçemizi tanıtırken insanını da tanıtmaktı. Bu tanıtımı da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum” dedi.

Özellikle hafta sonu olmasına ve Ankaralıların hafta sonlarını çoğunlukla evde geçirmeyi tercih ettiklerini, ancak tanıtım günlerine yoğun bir ilgi olduğunu anımsatan Erkan, “Organizasyonumuz ziyadeyle hedefine ulaşmıştır. İnsanlarımız bu tür tanıtım günlerini ve organizasyonları özlemişlerdi. Bizlerde bu kapsamında hem bu özlemi dindirme adına hem de tanıtım adına bu yola çıktık ve her şeyde çok güzel gidiyor. Bu tür organizasyonlarımız devem edecektir. Hedefimiz önümüzdeki organizasyonların üzerine eklemeler yaparak işi profesyonel boyutta yapmaktır. Ben bu bağlamda emeği geçen herkese ve özellikle sesimizi duyurma anlamında bizlerden desteğini esirgemeyen basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, tanıtımda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, söz konusu Tatvan ve Tatvan’ın tanıtımı olduğunda her organizasyonda yer almaya hazır olduklarını ifade etti. Birlik ve beraberlik içinde Tatvan’dan yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunan Ankara’da 4 gün boyunca Tatvan’ı her alanda en iyi şekilde tanıttıklarına inandıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Bu tür organizasyonların meyvesini er ya da geç alacağımıza olan inancımız tamdır. Emeği geçen herkes canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

13 Kasım itibariyle start alan ve bugün itibariyle sona eren Bitlis Tanıtım Günleri’ni 4 gün boyunca birçok üst düzeyde bürokrat, sanatçı, iş adamı ve binlerce misafir ziyaret etti.