Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde faaliyet gösteren fırın ve pastanelerde denetim yaptı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki fırın ve pastane imalathanelerini dolaşarak hijyen kurallarına uyup, uymadığını kontrol etti. İmalathanede temizlik koşullarına uymayan iş yerlerine uyarıda bulunan zabıta ekipleri, ekmek gramajlarını da kontrol etti.

İş yeri sahiplerine bir hafta süre tanıyan zabıta ekipleri, ikinci denetlemede de aynı sorunlarla karşılanılması durumunda gerekli cezai işlemin uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu.

Titizliğe ve hijyene önem veren imalatçıları tebrik eden ekipler, bir daha ki gelişlerinde daha temiz olmaları konusunda dikkat etmelerini istedi.

Bitlis’i modern ve daha temiz yaşanabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışmalarını sıklaştırdıklarını dile getiren Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Bitlis Belediyesi olarak modern ve yaşanabilir bir kent ideali olan belediye yönetiminin talep ve talimatları doğrultusunda son zamanlarda kentte denetim ve düzenleme çalışmalarımızı daha da artırıyoruz. Hijyen konusunda oldukça titiz davranıyoruz. Çünkü halka ulaştırılan besinlerin temiz olması, sağlıklarının da iyi olması için en büyük sebeptir. Diğer çalışmalarımız, yeni yaptığımız sabit halk pazarı, kaldırım üstü işgal engelleme çalışmaları, fırın, lokanta ve kasap imalathaneleri gibi alanlarda sıkça hijyen mevzuat denetimleri yapıyor ve uygun olmayan yerleri uyarıyoruz. Aynı hijyeni aksattıkları taktirde, cezai işlem uyguluyoruz” dedi.