Bitlis Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, kapasitesini iki katına çıkarırken, duvarları ise çizgi film kahramanları ile süsledi.

Serviste yatan çocuklarda travmanın önüne geçmek için böyle bir yola başvurduklarını belirten Hastane Yöneticisi Erdal Dilekci, hastaneyi çocuklara sevdirmeye çalıştıklarını söyledi. Bitlis Devlet Hastanesi’nde dönemsel olarak poliklinikleri ve yatan hasta servislerini yenilediklerini belirten Erdal Dilekci, bazı dönemlerde yatak sayısının azlığından şikayet ederek, “Daha önce 28 olan yatak sayımızı şu an 60 yataklı servis haline getirdik. Burada 60 yatağımızın tamamını yeni açtık” dedi.

Servislerin fiziki ortamlarının da yenilendiğini ifade eden Dilekci, “Bu servislerimizde tamamen Bitlisli bir ressam tarafından el çizimi olarak, çocuk karakterlerini ve çizgi film karakterlerini duvarlara ve çocuk hastaların kaldığı odalara çizildi. Bunu yapmamızdaki amaç, özellikle çocuklar için stresli olan hastane ortamını daha neşeli hale getirmekti. Bunu da büyük olasılıkla başardığımızı düşünüyorum. Aynı şekilde çocuk servislerimizde 2 tane çocuk oyun odası var. Burası döşeli ve oyuncaklarla donattık. Servisimizde tedavi görecek olan çocuklarımızın daha fazla stres yaşamadan ve travma geçirmeden taburcu olmalarını sağlamak için bu çalışmaları yaptık” diye konuştu.

Yetişkinlerinde moral ve motivasyonlarının yükselmesi için diğer servislerde de değişik çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Dilekci, ilk etapta bunu çocuklar için yaptıklarını ve ilerleyen zamanlarda da daha iyi bir ortamın hastalara sağlanması için çalışmaları tüm birimlere yayarak yürüteceklerini kaydetti.

Bitlis Devlet Hastanesi’nde daha önce bir tane olan çocuk servisi sayısını ikiye çıkarıldıklarını da belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Abdurrezzak Kaya ise, her geçen gün hastaneye yeni bir ünite kazandırıldığını ifade ederek, “Çocuk servisi hastanemizde en çok çalışan birimlerden biridir. Çok fazla çocuk hastamız var. Daha önce çocuk hastalarımızın çoğunun işlemlerini acilde yapıyorduk. Bu da büyük yoğunluğa sebep oluyordu. Şu an ise daha rahat bir ortamda ve daha sağlıklı hizmet sunuyoruz. Çocuk servislerinin duvarlarına yapılan resim figürleri, çocukların moralini yükseltiyor. Bundan hem çocuklar hem de aileler çok memnun” şeklinde konuştu.