Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat ilçesinde yapılan yatırımları inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile birlikte ilçede yeni yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları yerinde görerek bilgi alan Demiröz, yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. İlçede yapılan yatırımlar hakkında açıklama yapan milletvekili Demiröz, Ahlat’ta geçen durgun bir zamanın ardından yatırımların oldukça hız kazandığını belirterek, “Ahlat daha önce tabi parklar dışında organize bir parka sahip değildi. Başkanımızın bir kaç ziyaretinde bunu düşündük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaretimizde de bu teklifi yaptık. Bu parkla birlikte hem sahilde gölden faydalanmayı hem de çocukları ile birlikte gelen ebeveynlerin dinlenebilecekleri bir alan düşündük. Burada sabah sporu yapanlar için bazı fizik aletleri olacak. Spor alanları ve yürüyüş parkurumuz olacak. Aynı zamanda sosyal donatılarda olacaktır. Bugün Ahlat’ta neler yapılıyor ve ne tür eksiklerimiz var onları kontrol ediyoruz. Ahlat’ta geçen durgun bir süreden sonra çalışmalarımız hızla devam ediyor. Daha farklı ihtiyaçlarda var biliyorum. Futbol sahamız yeni yapıldı. Sahamızın tribünlerinde sıkıntı olduğunu biliyorum. İnşallah bu yatırımlar başkanımızın da gayretiyle devam edecektir. Bunların yanı sıra aklımızda bir su projesi var. Enerjiyi kendi üretebilecek bir çalışmayı da başlatmak istiyoruz. Ayrıca Ahlat’ta hem AVM hem de kapalı çarşımız olacak. Başkanımızla birlikte dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan’ı ziyaretimizde böyle bir projeden bahsetmiştik. Onunda oldukça ilgisini çekmişti. Ahlat mimarisine uygun bir AVM yapımı ile ilgili talimat verdi. İller Bankası kanalıyla da Ahlat Belediye Başkanımızla projelendirdik. İller Bankası da ilgilendi. Toplam 20 milyon TL civarında bir yatırım oluyor. İçinde alışveriş merkezi, çarşı, fitness salonu, otoparkı ve benzeri birçok sosyal ve kültürel alanın bulunacağı güzel bir mekân olacak. Toplam 17 bin metrekare bir inşaat alanı var. Bunun 8 bin 500 metrekaresi satılabilir alan olacak. Ahlatlılar için oldukça güzel bir alan olacak. Bu sayede belediyede kendine bir finans kaynağı sağlamış olacak. Belki de bu bölgede Tatvan’dan da daha büyük bir merkez olacak. Mimari olarak da Ahlat’ı anımsatacak. İnşallah açılışına da Cumhurbaşkanımızı nasip olursa getireceğiz. Hep beraber bunun keyfini yaşayacağız” dedi.

İlçede yapımı devam eden yol çalışmalarını da inceleyen Demiröz, geçtiğimiz yıl yolların çok kötü olduğunu ifade ederek, bu yıl çok güzel bir çalışma başlatıldığını söyledi. Demiröz: “11 bin metrekarenin ihalesi yapıldı. İnşallah bir bu kadar daha ihale edebilirsek bu problemi çözmüş olacağız. Zaten bir kısmını da başkanımız başlatmış. Belediye bu yol sorununu inşallah bu yıl bitirecek. Sezon olarak iyi bir zaman. Kış gelmeden büyük bir bölümünü bitirmemiz lazım. Havalar da iyi gidiyor. İnşallah 15-20 gün daha havalar bu şekilde devam ederse yol yapım çalışmalarının büyük bir bölümü biter” diye konuştu.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Ahlatlıların her türlü yeniliğe ve güzelliğe layık olduğunu vurgulayarak, “Milletvekilimizle birlikte dönemim Başbakanı olan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmiştik. Orada da bu projemizi gündeme getirmiştik. Çalışmalarımızı da öyle başlatmıştık. En büyük desteği zaten verdiler. Bundan sonraki projelerimizde de bu desteği gerek milletvekillerimizden gerekse Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan inşallah Ahlat olarak göreceğiz. Her şey halkımız içindir. Ahlatlı her türlü yeniliğe ve güzelliğe layıktır. Bize düşen çalışmaktır. Bundan sonraki projelerimizi de en az bu veya bundan daha büyük ölçekli projelere dönüştürerek yürüteceğiz. AVM’miz inşallah 2015 yılının sonunda bitecektir. Bir kez daha vekilimiz Vedat Demiröz Beye ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.