Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Anadolu Lisesi Okulu’nun Edebiyat Öğretmeni Fatma Yaşar rehberliğinde başlatılan kampanya ile Alpaslan Ortaokulu’na eğitim yardımı yapıldı.

Okul öğretmen ve idarecileriyle birlikte Alpaslan Ortaokulu’na giden Selçuklu Anadolu Lisesi’nin bazı öğrencileri, toplamış oldukları yardımları yerine ulaştırmanın heyecanını yaşarken, kardeş okul öğrencilerinin mutluluğu ise gözlerden kaçmadı. Okulun öğretmen, öğrenci ve idarecilerinin bu kampanya ile birlikte tek yürek olduğunu vurgulayan Edebiyat Öğretmeni Fatma Yaşar, öğrencilerin bu etkinlikle birlikte sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en üst düzeyde yaşadıklarını söyledi. Alpaslan Ortaokulu ile aynı zamanda kardeş okul olduklarını da ifade eden Yaşar, “Yaklaşık bir hafta önce başlatmış olduğumuz kampanya ile birlikte kardeş okulumuz olan Alpaslan Ortaokulu’na eğitim yardımı toplamaya başladık. İlk başta dersine girdiğim sınıflarla bunu paylaştım. Fakat zamanla tüm okula yardım kampanyamız yayıldı. Okulumuzun idarecileri, öğretmen ve öğrencileri de bu kampanyamıza oldukça sıcak baktılar. Elbirliğiyle başladığımız kampanya ile çok sayıda kitap, defter, kalem, spor malzemeleri, gıda, giyim ve benzeri birçok eğitim malzemesi toplamaya başladık. Sağ olsun Ahlat halkı ve esnaflarımızda bu konuya oldukça duyarlı davrandılar. Kampanyamız sayesinde öğrencilerimiz arasında da oldukça güzel bir dayanışma ruhu ortaya çıktı. Öğrencilerimiz ders çıkışlarında kampanyamız için destek toplamaya başladılar. Kısa sürede de oldukça iyi bir yardım topladık. Aslında yapmış olduğumuz iş, maddiyatın dışında manevi derecesi oldukça yüksek olan bir iştir. Öğrencilerimizde bu kampanya ile birlikte gerek sosyal yardımlaşma gerekse birliktelik duygusunu yaşayarak anladılar. Bugün toplamış olduğumuz malzemeleri Alpaslan Ortaokulu’na giderek teslim ettik. Oradaki öğrenci ve öğretmenlerle de görüştük. Onlarda bu destek kampanyamızdan son derece mutlu oldular. Birliktelik ve paylaşmak gerçekten çok güzel bir duygu. İnşallah bu tür etkinlikleri zaman içerisinde tekrar yaparız. Kampanyamıza destek veren okul idarecilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizin yanı sıra Ahlat esnafına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Selçuklu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Züleyha Avcı ise, yardım etmenin ve paylaşmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu bu kampanya ile çok daha iyi anladığını ifade ederek, destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Anlamlı yardımdan ötürü oldukça mutlu olduklarını ifade eden Alpaslan Ortaokulu Müdürü Ünal Gürbüz ise, “Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerinin ziyareti bizleri oldukça mutlu etti. Kardeş okulumuzun bizleri düşünerek kendi bünyelerinde yapmış oldukları yardım kampanyası şahsımı, öğretmen ve öğrencilerimi mutlu etmekle beraber onurlandırmıştır. Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi geçmiş tarihinden beri yetiştirmiş olduğu üstün seciyeli neslin devamı olan öğrencilerimiz ve onları yetiştiren öğretmen ile okul idarecilerine yapmış oldukları yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan yardımın ardından hatıra fotoğrafı çekildi.