Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, 12-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan 4. Balkan Açık Çocuklar Muaythai Şampiyonası’nda Tatvan’ı temsil edecek olan Mehmet Yalçın ve antrenörü Ömer Uğur’u makamında kabul etti.

Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna, Lübnan, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan da sporcuların katılımıyla İstanbul Esenler Belediyesi Spor Salonu’nda, yapılacak olan şampiyona öncesi muaythai sporcusu Mehmet Yalçın ve antrenörü Ömer Uğur’u makamında kabul eden Kaymakam Murat Erkan, başarı dileğinde bulundu. Şampiyonada Mehmet Yalçın’dan iyi bir derece beklediğini ifade eden Kaymakam Erkan, “Sporcumuz Mehmet Yalçın’ın birçok ülkeden sporcunun katılacağı bir şampiyona da ilçemizi temsil edecek olması son derece önemli. Biz sporcumuzun şampiyonadan iyi bir derece ile döneceğine inanıyoruz. Sporcumuzda da bunun sözünü aldık. İnşallah sporcumuz şampiyonada iyi bir derece elde ederek gerek ilimizi ve gerekse ilçemizi en iyi şekilde temsil edecektir” diye konuştu.

Antrenör Ömer Uğur ise, Mehmet Yalçın’ın şampiyonada yıldız erkekler kategorisinde 51 kiloda yarışacağını belirtti. Hedeflerinin şampiyonadan şampiyon olarak dönmek olduğunu ifade eden Uğur, “İnşallah şampiyonadan şampiyon olarak dönmeyi hedefliyoruz. Zaten sporcumuzda bu şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandı. Bu saatten sonra bize düşen şey, gidip şampiyonada gerek ilimizi ve gerekse ilçemizi en iyi şekilde temsil edip ilçemize büyük bir gurur yaşamaktır. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Murat Erkan’a şampiyonluk sözü veren Mehmet Yalçın ise, şampiyonadan şampiyon olarak dönmek için elinden geleni yapacağını ifade etti. Şampiyona için iyi bir çalışma programı yaptığını ve şampiyonaya hazır olduğunu kaydeden Yalçın, “Şampiyonadan şampiyon olarak dönmek için elimden geleni yapacağım. İnşallah bunu gerçekleştirip bu şampiyonluğu başta ilçemize ve sayın kaymakamımıza armağan etmek istiyorum. Ben bu vesileyle desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.