Bitlis’in Tatvan Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.

Tatvan Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen törenle Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay sözleşmeyi karşılıklı olarak imzaladı. Düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sözleşmenin çalışma hayatında bir ücret dengesi oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Emeğin, çalışanın alın terinin kutsal olduğunu, karşılığının hakkaniyetle ve zamanında verilmesi gerektiğini belirten Başkan Aksoy, “Bugün çalışma hayatı açısından önemli ve güzel bir gün. Belediye olarak başından beri çalışanımızın hakkını korumayı bir görev bildik ve ona göre çalıştık. İş ahlakı, işverenin çalışanını gözetmesini, çalışanların da kazandıkları maaşı hak etmesi için çabalamasını gerektirir” dedi.

Sosyal denge sözleşmesinin tüm çalışanlar için hayırlı olmasını dileyen Başkan Aksoy, “Bu sözleşeme neticesinde bütün memurlarımızın maaşlarında bir iyileştirme söz konusu olacak” diye konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da, sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek, büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Sendika olarak binden fazla sosyal denge sözleşmesi imzaladıklarını ifade eden Turbay, sözleşmenin Tatvan Belediyesi çalışanları için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Aksoy ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay karşılıklı olarak "Sosyal Denge Sözleşmesini" imzaladı.

İmza töreninin ardından Başkan Aksoy, Turbay’a Tatvan’ın tarihini anlatan "Tatvanname" kitabı hediye etti.