Bitlis’in Tatvan ilçesi, 13-16 Kasım tarihleri arasında Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ne hazırlanıyor.

Tanıtım günleri kapsamında 4 gün boyunca Ankara’ya taşınacak olan Tatvan ilçesi, burada her yönüyle tanıtılması hedefleniyor. Düzenlenecek olan tanıtım günleri öncesi, tanıtım günlerine katılacak olan esnaf, tanıtım ekibi ve diğer paydaşlarla değerlendirme toplantısı düzenleyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, tanıtım günleriyle ilgili yapılacak olan çalışmalarla alakalı tanıtım ekibiyle fikir alışverişinde bulundu. Tatvan Kaymakamlığı Proje Merkezi’nde yapılan toplantı, tanıtım günleri için özel olarak hazırlanan Tatvan tarihi ve fotoğraflarının yer aldığı Tatvanname ile albüm kitabının tanıtımının yapılmasıyla başladı. Toplantıda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ekip olarak önceki tanıtım günlerin de olduğu gibi 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıtacaklarını söyledi. Ekip olarak 4 gün boyunca Tatvan’ı her yönüyle Ankara’ya taşıyacaklarını belirten Kaymakam Erkan, tanıtım günleri için Tatvan’ın dünü ve bugününün yer aldığı 3 kitap hazırlattıklarını belirtti. Tatvan olarak daha öncesinde katıldıkları tüm tanıtım günlerinde Tatvan’ı en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Erkan, önceki tanıtım günlerinden edindikleri tecrübe ile Ankara Kültür Merkezi’nde (AKM) bu yıl ikincisi düzenlenecek olan tanıtım günlerinde de Tatvan’ı her yönüyle en güzel şekilde tanıtacaklarına inandıklarını ifade etti. Ankara’da Tatvan’ın mutfağını, tarihini, kültürünü, turizmini ve diğer değerlerini tanıtmakla sınırlı kalmayarak en önemlisi olan Tatvan insanını tanıtacaklarını kaydeden Erkan, “Tanıtım günlerinde en büyük amacımız ilçemizi tanıtırken, ilçemiz insanını da tanıtmaktır. Biz bunu başardığımız vakit devamı zaten kendiliğinden gelecektir. Ben ekip olarak Ankara’da da temsil ve tanıtım olan amacımızı en güzel şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. Burada yapacağımız tanıtım sayesinde de bunun geri dönüşünü en kısa sürede hep birlikte yaşayarak görmüş olacağız. Ben şimdiden herkesi AKM’deki tanıtım standımıza davet ediyorum” dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, belediye olarak tanıtıma gereken desteği vereceklerini belirterek, Tatvan’ın tanıtım atağına geçerek ilçeye artı dönüşler sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Düzenlenen tanıtım günleri toplantısına Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin, esnaflar, tanıtım ekibi ve basın mensupları katıldı.