Bitlis’in Tatvan Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, 1 Aralık itibariyle ülke genelinde başlatılan “kış lastiği” uygulaması kapsamında kontrollerini sürdürüyorlar.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama çerçevesinde araçları durdurarak lastiklerinin diş derinliğini kontrol eden trafik polisleri, uygulama kapsamında kurallara uymayan araç sürücülerine 519 lira para cezası kesiyor. İlçenin farklı alanlarında günde iki defa “kış lastiği” kontrolü yapan ekipler, 1 Aralık’tan bu yana kontrol yaptığı 151 araçtan 20’si ne cezai işlem uyguladı. Uygulama kapsamında ekiplerin ilçedeki “kış lastiği” denetimlerini araksız olarak sürdürdüğünü belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kışlık lastiğin kazaları büyük oranda önlediğini, o nedenle kullanılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Uygulama kapsamında 1 Aralık itibariyle başlayan “kış lastiği” uygulamasının 1 Nisan’a kadar devam edeceğini ifade eden Kaymakam Erkan, “Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Ekiplerimiz yaptıkları kontrollerde araçların lastiklerinin diş derinliğini kontrol ediyor. Kontrollerde lastik derinliği 4 milimetrenin altında olanlara ve bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası yaptırımı uygulanıyor. İlçede ekiplerimizce yapılan kontroller kapsamında şimdiye kadar bu kurala uymayan 151 araçtan 20’sine cezai işlem uygulandı. Bu da gösteriyor ki zaten kış bölgesi olan ilçemizde araç sürücülerinin büyük bölümü bu kurala uyuyor. Birinci kontrolde kurala uymayan araç sahipleri kurala uyulması konusunda uyarılırken, aynı araç yapılan kontrollerde tekrar kurala uymadığı tespit edilirse bu defa ekiplerimiz tarafından araç bağlanıyor” dedi.

Uygulamanın 1 Nisan 2015 tarihine kadar devam edeceğine dikkat çeken Kaymakam Erkan, istenmeyen bir durum yaşanmaması açısından sürücülerin kurallara uymasını istedi.