Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamlığı bünyesinde hayata geçirilen projelerden 192’si çocuk, 2 bin 500’ü öğrenci olmak üzere toplam 6 bin 707 kişi faydalandı.

Tatvan Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezi, Kadın Destek Merkezi Ve Vefa-Yet ile güvenli internet kullanımı projelerinden 2014 yılı içerisinde 192’si çocuk, 2 bin 500’ü öğrenci olmak üzere toplam 6 bin 707 kişinin faydalandığı belirtildi. Proje faaliyetleri ve soysal hizmet projeleri hakkında gazetecilere bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, gelir getirici projeden 172 kişinin faydalandığını, Kasdep projesinden de ilçe merkezine bağlı Sarıkum, Eğritaş ve Çalıdüzü köylerinden 276 kişinin faydalandığını söyledi.

Sosyal projelere değinen Erkan, şunları söyledi: “Aile Destek Merkezi projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen proje 16-45 yaş arası ev hanımları ve çeşitli sebeplerle okula devam edemeyen genç kızların her türlü sosyal kültürel ve mesleki açıdan gelişmelerine katkı sağlamak, mesleki yeterlilikleri sayesinde aile bütçelerine katkı sağlamaları amaçlanmıştır. Proje bünyesinde 58 mesleki eğitim kursu açılmış olup 2 bin 532 kadın ve genç kıza sertifika verilmiştir. Ayrıca, alanında uzman doktor, psikolog ve sosyologlar tarafından 831 kişiye seminer verilmiştir. Kadın Destek Merkezi projesi, kadınlara ve genç kızlara yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme ve mesleki alanda yeterlilik kazandırmak amacıyla yürütülmüştür. Proje kapsamında 27 kurs açılmış olup 532 kişiye sertifika verilmiştir. Vefa-Yet projesi, eşi vefat etmiş kadınlar için danışmanlık hizmeti ve mesleki eğitimler, yetim çocuklar için de psikolojik danışmanlık ile rehberlik hizmeti, fen bilimleri ve matematik kursları verilmiştir. Proje kapsamında sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında 15 seminer düzenlenmiş, 192 çocuk ile 344 anne bu projeden faydalanmıştır. Güvenli internet kullanımı projesi, ilçe merkezindeki ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencilerin ve ebeveynlerinin internet yoluyla karşılaşabilecekleri olumsuzlukları önleme, bilgilendirme ve gençlerin interneti güvenli bir şekilde kullanması amaçlanmıştır. Proje kapsamında 2 bin 500 öğrenci ve 160 ebeveyne eğitim verilmiştir.”

Gençlik Merkezi projesine de değinen Erkan, “Gençlerin eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını kendi yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayarak, proje kapsamında 30 kurs açarak 500 kişinin faydalanmasına hedeflemekteyiz” dedi.