Tanınmış traktör bayilerinden olan John Deere’nin Bitlis-Muş Bayisi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Ahlat ilçesinde aşure dağıtımı yapıldı.

Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu’nun duası ile başlayan program daha sonra ilahiler eşliğinde devam etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlara Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve traktör bayisi yetkilileri tarafından aşure dağıtıldı. Aşure dağıtım programında konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; “Muharrem’in 10’ncu gününde birçok önemli olayın olduğu söylenir. Bugün Peygamberimizin bize müjdelediği günlerden bir tanesi. Bugün veya yarın tutulacak oruçların 2 seneye kadar tutulmuş oruca tekabül edilen kıymetinin olduğundan bahsolunur. Aynı zamanda Hz. Hüseyin’in haksızlık karşısında hakka yürüdüğü bir gündür. Bunu da içimizde hissederek, birlik ve beraberlik şuuru içerisinde bu gününüzü tebrik ediyorum. Allah mübarek etsin” dedi.

İlçenin Yukarı Çarşı merkezinde hem traktörlerin tanıtımını hem de aşure dağıtımı yaptıklarını anlatan traktör bayi sorumlusu Seyfetullah Söylemez ise: “Birlik ve bütünlüğümüzü daha ileri seviyelere çıkarmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Muharrem ayı dolayısıyla hem aşure dağıtımı yapıyoruz hem de halkımıza traktörlerimizin tanıtımını yapıyoruz. İnşallah bu tür etkinlikleri daha çok yapacağız” dedi.