Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici’ye başarılı çalışmalarından ötürü ‘Başarı Belgesi’ verdi.

Yaklaşık 7 aydır görevde olan Yalçın Sözbilici’ye ‘Başarı Belgesi’ veren Vali Öztürk, aynı zamanda çalışmalarından dolayı kutladı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Sözbilici, daha önce de köy hizmetlerinde müdürlük yaptığını ve bölgenin sıkıntılarını çok iyi bildiğini ifade etti. Sözbilici, “Valimizden bu şekilde bir takdirname almak elbette ki beni mutlu etmiştir. Ancak başarı tek kişilik değil bir ekip işidir. Bundan dolayı bende ekibime teşekkür ederim. 7 aydır görevdeyim ve bu zaman içerisinde büyün çalışmalar valimizin bilgisi ve talimatları doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Bankalar ile ilgili sözleşmeler yenilendi. Bundan dolayı 4 milyon TL’lik ek gelir elde edildi. Bunun yanı sıra Türk Telekom ile sözleşmeler yenilendi. 2013 birim fiyatları baz alındığından yüzde 15’lik bir indirim yapıldı. Bu da aylık ortalama 760 TL’ye tekabül ediyor. 8 yıldır biriktirilen işçi izinleri, kurulan komisyon marifeti ile en asgariye indirilmiştir. Ayrıca meclisimizin aldığı karar ve verdiği destek ile 14 adet makine alımı yapıldı. Köy içlerini ve mahalle aralarını parke döşemek için parke tesisini kurarak, 2017 yılına kadar bu işleri bitirmiş olacağız. Öte yandan dağınık olan birimler bir çatı altında birleştirildi. Kurumda eksik olan ve her yıl kurumun ceza almasına neden olan iş güvenliği uzmanı ve kurum doktoru temin edildi. Birim müdürlüklerinin sayısı azaltılarak aktif ve verimli çalışmaları sağlandı. Şantiyelerin sevk ve yönetimi valimizin takdirleri ile genel sekreterlik emrine verilmiş olup hizmette birlik ve koordinasyon en üst düzeye çıkarıldı. Çalışmalarımıza her zaman destek olan başta valimiz olmak üzere milletvekillerimiz, il genel meclis başkanımız ve üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.