AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Coşkunyürek, “Bu millet canı pahasına da olsa büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacaktır”dedi.

AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Cumhuriyet’in ilanının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetin 91’nci yıl dönümün ilk günkü gibi büyük bir sevinç ve coşku içerisinde kutladıklarını belirtti. Gazi Mustafa Kemal’in “En büyük eserim” dediği Cumhuriyetin, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edeceğini vurgulayan Coşkunyürek, “Bu millet canı pahasına da olsa büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacaktır” dedi.

Yüksel Coşkunyürek, “Demokrasinin temellerinin atıldığı 1923 yılından bugüne Türkiye, 91 yıldır güçlü devlet olmak yolunda büyük bedeller ödemiştir. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada saygın ve güçlü bir ülke olması için kaos ortamını oluşturacak her türlü girişimlerden uzak durulmalı ve Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için 783.562 kilometrekarelik vatan torağında ve bölgemizde istikrarın devam etmesi gerekmektedir. Ülkemizde son 12 yılda yakalanan istikrarın devamı için de birlik ve beraberliğe her zamankinden daha da fazla ihtiyacımız vardır’’ ifadelerini kullandı.