Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği belirtilen tiyatro gösterisine, Bolu Belediyesi’nin ismi kullanılarak destek istendiği şeklinde gelen şikayetler üzerine belediye yönetimi tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, bahse konu tiyatro gösterisiyle Bolu Belediyesi’nin her hangi bir ilgisinin bulunmadığı, bu tür organizasyonlarda Bolu Belediyesi’nin de ücret talep etmediğinin altı çizildi. Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bolu Belediye Başkanlığı olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak üzere var gücümüzle çalışmaktayız. Ancak, Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi (www.eysem.org) adında bir kuruluş tarafından, 27 Aralık Pazartesi günü saat 19.00’da Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerine dair tarafımızca bir faks alınmış olup, kendilerine henüz salon tahsisi yapılmamıştır. Akabinde İzmir’den 0 850 333 23 40 numaralı bir telefondan vatandaşlarımızı arayarak Bolu Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştireceklerini söyledikleri tiyatro etkinliği için 50 TL ücret istendiği belediyemizce tespit edilmiştir. Söz konusu etkinlikle ilgili Bolu Belediyesi’nin herhangi bir sorumluluğu bulunmamakta olup, böyle bir etkinliği de Engelsiz Yürekler Sanat Eğitim Merkezi (www.eysem.org) ile birlikte düzenlememektedir. Vatandaşlarımıza, Bolu Belediyesi’nin personellerinin de isminin kullanıldığı bu ve benzeri duygu sömürüsü ile hareket eden kurum ve kuruluşlara itibar etmemelerini, Belediyemizin düzenlediği her türlü etkinliğin ücretsiz olduğunun bilinmesini önemle duyururuz.”