Kosova Gilan Türk Arnavut Kadınları Derneği ve Piriştina Kadınlar Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Kosavalı kadınlar tadilatı yapılan sultan hamamına hayran kaldılar.

Bolu Belediyesi Kosova’dan gelen kadınları ağırladı. Kosova Gilan Türk Arnavut Kadınları Derneği ve Piriştina Kadınlar Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Bolu Belediyesi’ni ziyaret ederek hayata geçirilen tesisleri inceleme fırsatı buldular. Tadilatı geçtiğimiz ay sonra eren Sultan Hamamı’na hayran kalan Kosovalı kadınlar hamamda uzun süre inceleme yaptılar.

Dernek üyeleri daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Türk ve Arnavut Kadınları Derneği Başkanı Nuray Osman ziyarette yaptığı konuşmada, “Piriştina Milletvekilimiz Enis Kervan beyin sayesinde sizlerle tanışma fırsatımız oldu. Güzel projeleriniz gördük. Kadınların ürettikleri çalıştıkları çok güzel eserleri gördük. Çokta memnun olduk. Bizim derneğimiz Kosova’da tek bir dernektir. Türk ve Arnavut toplumunu bir araya getiren dernektir. İlk defa resmi bir ziyaret İçin Türkiye’ye ve size geldik. Köroğlu Diyarına mertlik diyarına gelmekten çok memnun olduk. Umarım ilişkilerimiz devam edecektir” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Kadınlar içinde böyle bir çalışma yapmanız son derece önemli. Gelecekte sivil toplum örgütleri daha etkin olacak ve her şeye yön verecektir. Sizler bu işin başlangıcını yapmışsınız. İnşallah önümüzdeki dönem içinde bu birliktelikler devam eder” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dernek başkanları Başkan Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim ettiler. Ziyaret sonunda Dernek üyesi bayanlar Başkan Yılmaz’la hatıra fotoğrafı çekildiler.