Bolu’nun Seben ilçesi Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, “Seben Göleti etrafına Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajlarından getirilecek deniz kumlarıyla gölet çevresinde halk plajı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ilçede yapılan projeleri gezdirdi. Özbağ gazetecilerin Seben Göleti ile ilgili soruları yanıtladı. Özbağ, “Seben Göleti’ni turizme kazandırma noktasında önümüzdeki dönemde girişimlerde bulunacağız. Bakanlar Kurulu önümüzdeki dönemde bu bölgeyi turizm alanı ilan edecek. Gazi Üniversitesi’yle yürüttüğümüz ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de katkı verdiği bir projeyi önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız. 200’ün üzerinde gencimizi su sporlarına kazandırmak hedefiyle bir kano takımı, bir yelken takımı ve aynı zamanda bir yürüyüş takımı kurma ve bunları eğitme çalışmamız var. Bu hedefle spor takımları oluşturulabilir” diye konuştu.

Seben Göleti çevresinde halk plajı oluşturma projelerinin de bulunduğunu belirten Süleyman Özbağ, “Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturmak istiyoruz. Bu bölgelerden deniz kumu getirelim ve Seben Göleti çevresinde, Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturalım istiyoruz. Teknik anlamda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Seben Göleti için Bolu’nun denizi diyoruz. Madem deniz diyoruz, burada çevreye zarar vermeyen bir tekne ya da vapurla, gölette gezi turları düzenlemeyi, tekne ya da vapurda restaurant hizmeti de vermeyi arzu ediyoruz. Çünkü bunların Bolu’ya değer katacağını düşünüyoruz” dedi.