Burdur Özürlüler Derneği, Özel Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Dünya Engelliler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamındaki Engelsiz Spor Projesi tanıtım törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Özürlüler Derneği, Özel Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Akıncı, "Zihin engelli gençlerimizin eğitim gördüğü okulumuzda, salon sporlarına yönelik eğitim verilerek engelli gençlerimizin evrensel ve insani değerlere sahip, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemini oluşturmak için ’Engelsiz Spor’ isimli proje hazırlanmıştır. Hazırlanan bu proje Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde başarılı bulunarak destek hakkı kazanmıştır" dedi.

Akıncı, engelli gençlerin yapabileceği spor çeşitliliğini artırarak potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamak ve jimnastik, plates, aerobik, dans, halk oyunları spor dallarında yer alan beceri gerektiren hareketleri yapabileceklerini göstermek, özgüvenlerini geliştirerek kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan projeyi, sinevizyon eşliğinde tanıttı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü daha sonra Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan ve engelli öğrencilerin annelerinin kursiyer olarak katıldığı sanayi makineleri kursunu ziyaret etti. Usta Öğretici Hayriye Girişim, Özürlüler Derneği tarafından bağışlanan dikiş makinesi ile engelli annelerinin, banyo terliği, havlu, cep telefonu kılıfı gibi ürünler hazırlayacaklarını ve böylece okul idaresinin gelir sağlayacağını söyledi. Vali Kürklü daha sonra öğrencilerin ahşap ve el sanatları atölyelerini inceleyerek, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

TOPLUM DESTEKLİ POLİS AMİRLİĞİ, ENGELLİ ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Burdur Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği ekipleri de Dünya Engelliler Günü’nde engelli öğrencileri yalnız bırakmadı. Toplum Destekli Polisler, engelli öğrencilerle sohbet etti. Burdur Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı da engelli çocuklarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.