Burdur Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında geçmişten günümüze kullanılan araç ve gereçler başta olmak üzere kıyafet ve enstrümanların yer aldığı "Her Şey Mazide Saklı" isimli sergi, törenle açıldı.

Törene Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hacı Ali Özdemir, Yardımsevenler Derneği Başkanı Işık Berberoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülser Özdemir, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hacı Ali Özdemir törende yaptığı konuşmada, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlamaları nedeniyle anasınıflarımız isteği ve gayretleri ile bu sergi organize edildi. Sergimizin asıl hedefi öğrencilerimize geçmişte yaşadığımız ve atalarımızın bize kültür mirası olarak bıraktıkları her türlü araç gereç ve eşyayı göstererek, kültürel farkındalık oluşturabilmektir. Daha güçlü ve sağlam bir toplum olabilmemiz için geçmişle bağımızı koparmamamız gerektiği konusunu önemsiyoruz. Bu tür uygulamalar öğrencilerimizin ve halkımızın örf adet, gelenek ve göreneklerimize bağlı bilinçli birey haline gelmelerini sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hacı Ali Özdemir, miniklerle birlikte açılış kurdelesini kesti.