Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Marmarabirlik’e ait Orhangazi’de Gemlik Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 17 bin metrekarelik arsanın kamulaştırma işlemini 2015 yılı programına aldı.

Terminal yanındaki bir arsa ile birlikte Marmarabirlik’e ait arsanın kamulaştırma işlemi ile ilgili gündem maddesi kasım ayı meclisinde görüşülmüş, Terminal yanındaki arsanın kamulaştırılması 2015 yılı gündemine alınmış, Marmarabirlik arsası ise aciliyeti olmadığı gerekçesi ile ertelenmişti. Bu gelişmenin ardından devreye giren Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Marmarabirlik arsasının Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılma işleminin 2015 yılı yatırım programına alınması için yeniden meclise önerge sundu. Yapılan meclis toplantısında Marmarabirlik arsasının 2015 yılı kamulaştırma programına alınması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, arsanın kamulaştırma işlemini 2015 yatırım programına aldıklarını belirterek, bu konuda Marmarabirlik ile pazarlıklarının sürdüğünü söyledi.