Bursa’nın Karacabey ilçesinde balıkçının ağlara takılan 2 buçuk tonluk dev çapa, görenleri hayrete düşürüyor.

Geçimini balıkçılıkla sağlayan Kurşunlu mahallesi sakinlerinden İsmail Çelik, önceki gün çıktıkları balık avından 2 buçuk tonluk dev çapayla döndü. Balıkçıları ve vatandaşları hayrete düşüren dev çapanın tarihi olduğunu belirten Çelik, çapayı Karacabey Belediyesine hediye etti. Ağlara takıldıktan sonra ekipmanlarını oldukça zorladığını dile getiren Çelik, "Tekneye alana kadar ne olduğunu bizde tahmin edemedik. Tekneye aldığımızda ise tarihi olduğunu düşündüğümüz bir çapa ile karşılaştık. Muhtemelen Osmanlı zamanından kalma. Oldukça eski görünüme sahip. Tahminen 200 yıllık" şeklinde konuştu.

Ağırlığının ortalama iki buçuk ton olduğunu dile getiren Çelik, tarihi çapanın dökümden yapıldığını ve ciddi bir işçilik ürünü olduğunu ifade etti. Balıkçı İsmail, denizden çıkan tarihi dev çapayı Karacabey Belediyesine hediye etmesinin ardından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan Kurşunlu Mahallesine giderek çapayı yerinde inceledi.

Dev çapayı kabul eden Belediye Başkanı Ali Özkan, çapanın oldukça eski bir görünüme sahip olduğunu belirterek, "Vatandaşımızı bu duyarlı davranışından ötürü kutluyorum. Arkadaşlarımız çapayı gerekli yerlerle araştırdıktan sonra kurmayı planladığımı Kent Müzesi oluşuncaya dek ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı bir konseptte yazlık sahil beldemiz Yeniköy’de sergilemeyi düşünüyoruz” diye konuştu.