Bursa’nın İnegöl Belediyesi, ilçe trafiğini rahatlatmak için yeni bir otopark daha açtı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, şehirdeki trafik ve araç yoğunluğunu rahatlatacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 81 adet otoparkı İnegöl’ün muhtelif mahallelerine kazandırdıklarını bildiren Kansu, “Son olarak Osmaniye Mahallesi’ne 28 araçlık yeni bir otopark yaptık. Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Burhaniye Mahallesi’nde 34 araçlık yeni bir otoparkı daha tamamlayarak, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunmak üzere buradayız. Söz konusu olan otopark alanı 2 bin 75 metrekarelik alan üzerine projelendirilmiştir. 34 araç kapasiteli 510 metrekarelik araç park alanı, 28 metrekarelik yeşil alan, 465 metrekarelik sert zemin ve bin 100 metrekarelik de parklanma alanı bulunuyor" dedi.

Otoparkın 130 bin liraya mal olduğunu anlatan Kansu, "Bitkilendirme çalışmasında sarı yapraklı akçaağaç, erguvan ve top akasya bitkilerine yer verilmiş olup, otopark alanının orta kısmında gölge amaçlı olarak kullanılacak olan peyzaj ağaçlarının alt kısımlarında dekoratif taş kaplamalı beton çiçeklik yapıldı. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli washbeton döşendi. Ekim ayında başlamış olduğumuz bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize yaklaşık maliyeti 130 bin TL’dir” diye konuştu.