İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Gençlik Merkezi ve Derin Sanat Tiyatrosu işbirliğinde Diş Sağlığı Haftası nedeniyle ’Beyaz Diş Ülkesi’ adlı tiyatro oyunu ile ağız ve diş sağlığını aktardı.

Anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlik sonunda, öğrencilere ücretsiz olarak diş macunu ve diş fırçası dağıtılırken, 4 seans halinde Belediye Kültür Sarayı salonunda sergilenen tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye olarak halka yönelik gerçekleştirdikleri eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlere devam ettiklerini belirterek, “Bugün de bu tür faaliyetlerden birisini çocuklarımız için gerçekleştiriyoruz. Çocuklarda ağız ve diş sağlığı hakkında bir bilinç oluşturmak ve konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla hazırlandığımız etkinliğimizi, Belediyemizin Kültür Sanat Gençlik Merkezi tarafından yürütmekteyiz. Yaptığımız tiyatro gösterisi ile bugün de çocuklarımıza ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayarak, sağlıklı birer nesil olarak yetişmelerine katkı koymaya çalıştık. Bugün Derin Sanat Tiyatrosunun sergilediği ‘Beyaz Diş Ülkesi’ adlı tiyatro oyunu ile 1. ve 2. anasınıfı öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemini anlatmak istedik” dedi.

BİN 200 ADET DİŞ MACUNU VE DİŞ FIRÇASI DAĞITILDI

Ağız ve diş sağlığı konusunda toplum olarak daha fazla bilinçlenmemiz gerektiğini ifade eden Aktaş, "Çünkü, dişlerde oluşan küçük çürükler, önemli hastalıklara neden olabilmektedir. Bu açıdan yavrularımıza özellikle küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda tiyatro oyunumuz, Kültür Sarayında, 11.00, 12.30, 14.00 ve 15.30 saatlerinde 4 seans olarak sergilenmekte. Çocuklarımız, küçük yaşta diş sağlığı ve bakımına ilişkin güzel alışkanlıklar edinebilirler. Biz de buna katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca diş fırçalama alışkanlığı kazanmaları adına, bir alışveriş merkezinin sponsorluğunda, bin 200 adet diş fırçası ve diş macununu öğrencilerimize hediye ediyoruz. Diş Sağlığı Haftasına özel hazırladığımız ve çocuklarımızın bilgi birikimine katkı sağlayacağına inandığımız bu etkinlikle, çocuklarımızın gelişimi için çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Eğitime yönelik organizasyonlara önem veren bir belediye olarak, bu tür sosyal faaliyetler düzenlenmeye devam edeceğimizi belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Aktaş, izlenen Beyaz Diş Ülkesi isimli tiyatro oyunun ardından Derin Sanat Tiyatrosu oyuncularına bir teşekkür plaketi verirken, sembolik olarak 4 öğrenciye de diş fırçası ve diş macunu hediye etti.